OM OSS

 

VÄLKOMMEN TILL DISCOVERING THE PLANET

VILKA ÄR VI? 

DANIELA                                                                                                        GÖRAN
Som andra generationens invandrare har jag
alltid haft fötterna i två kulturer. I två länder.
Det där med resor började tidigt. Med tre barn
i baksätet på Forden bilade våra föräldrar ner
till Makedonien, mitt andra hemland, på
semestrarna så ofta de kunde. Och någonstans
var jag fast av att se världen.

Att skriva och läsa berättelser kom också tidigt.
Och fotograferandet inte långt efter när jag fick
ärva föräldrarnas Kodak Instamatic. Med en rulle
på 24 bilder var jag redo för världen.

När jag och mannen träffades hade han också rest
en del. Kanske mest grabbresor i Europa. Någonstans
på vägen drogs han med in i mina stora passion.
Världen.

 

OM DISCOVERING THE PLANET

Discovering The Planet är en Svensk Reseblogg skapad av Daniela Nasteska Olsson. Vi, Daniela och Göran älskar att resa världen runt och försöker varva kontinenterna vi besöker. Genom bloggen vill vi inspirera andra att våga lite mer, längre bort, men också att inte glömma bort det som finns runt hörnet. Vi har hittills besökt 56 länder på fyra kontinenter. Bloggen skrivs på svenska av Daniela och har mest Skandinaviska läsare. Daniela pratar flytande Svenska, Engelska, Makedonska och har också kunskaper i Franska och Italienska.

Ett brinnande intresse för vår värld, resande, fotografi, och allt runt hörnet, är lite signaturen för Discovering The Planet. Med stor fokus på bilden skriver vi om våra resor när vi är på resande fot, och om allt intressant som händer i världen när vi inte reser. Vi älskar att upptäcka nya och för oss annorlunda ställen i vår värld. Nya dofter. Nya smaker. Nya kulturer. Vi uppskattar litet som stort i vartenda litet äventyr vi får vara med om.

Här hoppas vi kunna sprida vidare vår reseglädje, fotoglädje och inspirera till framtida äventyr! Den här sidan är ett sätt för oss att dokumentera bilder och händelser från våra resor runt om i världen, men också ett sätt att dela med oss av roliga och intressanta artiklar som kommer i vår väg. Vi är varken experter eller har en professionell bakgrund inom resebranschen, vi bara älskar att resa.

Bild och text på bloggen skapas nästan alltid av mig, Daniela, och film av Göran.

 

NÄTVERK

Vi är medlemmar av de professionella nätverken Nordic Travel BloggersSvenska Resebloggar och Influencers of Sweden


Trevlig resa!
Daniela & Göran

 

DISCOVERING THE PLANET HAR BESÖKT 56 LÄNDER  

Albania, Austria, Bahamas, Bulgaria, Brunei, Brazil, Cayman Islands, Costa Rica, Cambodja, Cape Verde, Czech Republic, Denmark, Dominican Republic, Egypt,  France, Gambia, Germany, Gibraltar, Greece, Hong Kong, Hungary, India, Indonesia, Italy, Jamaica, Japan, Kenya, Kuba, Luxembourg, Macedonia, Mauritius, Mexico, Malaysia, Morocco, Monaco, Montenegro, Nicaragua, Norway, Philippines, Poland, Puerto Rico, Portugal, Singapore, Senegal,  Spain, Sweden, Tanzania, Thailand, Tunisia, Turkey, UkraineUnited States, Vatican, VietnamWestern Sahara, U.S. Virgin Islands.