– I samarbete med My Trendy Phone – 

 

Det är idag 46 dagar kvar till Julafton. Så långt bort och ändå så nära. Vi vet ju alla att “tiden går fortare” ju närmare Jul vi kommer. Och kanske några av er redan har börjat fundera på den där perfekta presenten till någon när och kär. Ibland är det en lätt uppgift och ibland lite svårare. Så vad ger man den obotliga resenörden?

 

Förra året släppte jag en lista med Julklappstips för personer som gillar att resa. På den kunde man bland annat hitta kartor man kunde skrapa, kameralinser till mobiltelefonen, kaffekort på en stor kedja och passfodral. Nu är det dags för en ny uppdaterad lista. Så här kommer mina femton bästa tips.

 

#1 SOLGLASÖGON
Blir det flesta riktigt glada för. Utom jag. Konstigt nog använder jag aldrig solglasögon.

#2 PANNLAMPA
Vi åkte till Tanzania på safari utan vare sig ficklampa eller pannlampa. Men en pannlampa hade verkligen varit användbar när det blev beckmörkt redan klockan sju på kvällen.

#3 PASSFODRAL
DenNA klappen bara måste vara med på listan igen. Jag älskar mitt passfodral och idag kan man hitta massor med olika motiv på dem.

 

julklappstips-passfodral-bb

 

 

#4 ADAPTER UNIVERSAL
Att ha en adapter är ett måste. Framför allt om man reser till många olika världsdelar med olika eluttag. Och att slippa ha med sig flera olika när man reser mycket gör den Universela adapterna till en riktigt bra present.

#5 BAGAGEVÅG
Har du vänner som inte kan låta bli att shoppa massor när de reser? Då är en bagagevåg en riktigt bra pryl. Vi reser aldrig utan vår.

#6 PORTABEL MOBILLADDARE, POWER BANK
Mannen har haft en ganska länge. Själv har inte behovet dykt upp förrän senare året när jag börjat fotografera mycket mer med mobilen. Nu är den helt ovärderlig. På My Trendy Phone kan du läsa lite mer om vad som gäller för din powerbank när du har den med på din resa och på flyget.

#7 HATT
Har du en vän / vännina som är en resefashionista, då är hatten den perfekta gåvan. Att köpa en keps kan ju vara lättare än att köpa en hatt. En keps passar ju på de flesta. Att köpa en hatt kan vara trixigt. One-size fits all kan vara lösningen.

 

julklappstips-hatt

 

#8 HÖRLURAR
När man reser mycket blir det en hel del tid på flygplatser och flygplan. Ett par bra hörlurar kan göra resan ganska mycket trevligare.

#9 KAMERAVÄSKA
Har fortfarande inte hittat någon jag riktigt gillar. Därför använder jag smarta handväskor med mycket fack. Men en rolig sådan här hade uppskattats.

 

julklappstips-kameravaska

 

#10 TRIPOD TILL KAMERAN
Ett stativ till kameran är alltid en bra idé. Just nu önskar jag mig ett stativ till mobiltelefonen faktiskt. Det hade underlättat resandet och fotograferande en hel del.

#11 SNEAKERS
Jag kan inte leva utan mina Converse på resan. Det kvittar hur varmt det är. Den perfekta presenten till skulle vara ett par nya sådana så klart.

#12 SCHWEIZISK ARMÉKNIV 
Denna skulle mannen inte kunna leva utan. Jag kan inte ens räkna hur många han har ägt. Minst lika många har blivit tvungen att lämna i säkerhetskontrollen. Så en ny sådan till honom hade aldrig varit fel.

#13 VATTENRENARE
För vännen som älskar att vara i naturen eller reser mycket är detta en riktig bra present. Man både sparar pengar samtidigt som man värnar om miljön.

 

julklappstips-vattenrenare

 

#14 EXTERN HÅRDDISK 
För vännen som fotograferar lite för mycket är en extern hårddisk en riktigt bra present. Både att ha med på resan, men också för backup när man kommit hem.

#15 FLYGBILJETTER
Ja, jag vet. Kanske att ta i. Men det är ett förslag ;)

 

julklappstips-flygbiljett

 

Translation: 
Fifteen best christmas gifts for your travelling friend. 

 


Inlägget görs i samarbete med My Trendy Phone. 


Bilder: Passfodral Bluebox, Vattenrenare Coolstuff, Flygbiljett Likebox, Kameraväska Etsy

 

0
fb-share-icon0
20
fb-share-icon20
Daniela Nasteska

Daniela Nasteska

Välkommen till resebloggen Discovering The Planet. En reseblogg för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss av våra resor, upplevelser och intryck. Du är välkommen att följa med på vår resa.

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

10 Comments

 1. Profilbild

  Härliga presenter. Den sista är utan konkurrens den bästa men…… Presenter av det slaget tar jag gärna emot året om! :)

  1. Discovering The Planet

   Visst är det. Om man har tur så kanske ;)

 2. Profilbild

  Jag kan också tänka mig allt på denna lista!

  1. Discovering The Planet

   Jag ser inte mig själv som en prylnörd, men lite av den finns nog i mig :).

 3. Profilbild

  Vilka bra tips!!!! Fick inspiration till egna i olika teman ;)

  1. Discovering The Planet

   Vad glad jag blir. Teman är ju superbra. Och julklappstips ännu bättre :)

 4. Profilbild

  Många bra tips här – tack! (Känner alltför väl igen det där med att bli av med “fel saker” i säkerhetskontrollen och blir alltid lika irriterad på att jag aldrig lär mig!)

  1. Discovering The Planet

   Jag har än så länge fått behålla allt utom, men mannen har inte haft samma tur. Men så har han lite
   farligare saker ;)

 5. Profilbild

  Många bra tips! :)

  1. Discovering The Planet

   Härligt att höra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *