Åbjären eller Åbergen

Huaröd, Åbergen (4 av 22)

 

Medan vi väntar på att naturen ska blomma i Skåne göra jag en tillbakablick till en vår för några år sedan. Landskapet runt Huaröd kallas ibland för Skånes sista vildmark. Och jag visste faktiskt inte hur vackert det var eller hur storslagen naturen där är.

 

Det tog mannen bara sexton år innan han fick för sig att ta med mig på äventyr i hans barndoms skogar. Huaröd ligger på Linderödsåsen, nära Östra Sönnnarslöv och tre mil från Kristianstad. Det är också där man hittar Åbergen [Åbjären], en bäckravin mitt i bokskogen. I närheten ligger naturreservatet Fjällmossen med unik natur och ett naturvärde av internationella mått. I centrum ligger en trädlös mosse som är kantad av björkskog. Och enligt källorna finns här även ett fågelskyddsområde där man, om man har tur, kan se storspovar, tofsvipor, sånglärkor, tranor och morkullor [för de som kan sina fåglar]. Och tidiga vårmorgnar kan man följa orrarnas spel på myren.

 

De här bilderna tog jag för fyra år sedan. När jag precis hade köpt min första systemkamera.

 

Huaröd, Åbergen (1 av 22) Huaröd, Åbergen (2 av 22) Huaröd, Åbergen (7 av 22) Huaröd, Åbergen (8 av 22) Huaröd, Åbergen (3 av 22) Huaröd, Åbergen (5 av 22) Huaröd, Åbergen (6 av 22) Huaröd, Åbergen (9 av 22) Huaröd, Åbergen (10 av 22) Huaröd, Åbergen (15 av 22) Huaröd, Åbergen (16 av 22) Huaröd, Åbergen (11 av 22) Huaröd, Åbergen (12 av 22) Huaröd, Åbergen (13 av 22) Huaröd, Åbergen (14 av 22) Huaröd, Åbergen (17 av 22) Huaröd, Åbergen (18 av 22) Huaröd, Åbergen (19 av 22) Huaröd, Åbergen (20 av 22) Huaröd, Åbergen (21 av 22) Huaröd, Åbergen (22 av 22)

 

Translation;
This is beautiful landscape outside of my hometown Kristianstad. It is called Åbergen and is found close to Huaröd. 

 

Foto: © Discovering The Planet

 

0
Nyare Inlägg
Äldre Inlägg
Daniela Nasteska Olsson

Välkommen till resebloggen Discovering The Planet. En reseblogg för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss av våra resor, upplevelser och intryck. Du är välkommen att följa med på vår resa.

8 Kommentarer

 • Profilbild
  Helena 2016, maj 9 at

  Det är verkligen vackert där!

  Svara
 • Discovering The Planet
  Discovering The Planet 2016, maj 10 at

  Vackert och underbart för själen :)

  Svara
 • Profilbild
  Lanclin 2016, maj 10 at

  You had me at “naturen” :) Bokskog är fantastiskt vacker och vilka bilder du tagit! Stammen med alla tickor var väldigt fin, och alla med vatten, äsch ALLA var ljuvliga :)

  Svara
  • Discovering The Planet
   Discovering The Planet 2016, maj 10 at

   Åh tack snälla för tisdagspeppen :). Tänk att man har så mycket fint runt hörnet..

   Svara
 • Profilbild
  Marias Memoarer 2016, maj 15 at

  så härlig natur!! :)

  Svara
 • Profilbild
  "Farbror Hasse" Hans Olsson 2016, maj 20 at

  Fantastiska bilder som öppnar ögonen för hur fin natur vi har omkring oss. Fortsätt jobba i din anda.

  Svara

Lämna en kommentar