Resekultur

 

Vissa saker är självklara när man reser, andra är mindre självklara och vissa är vi helt ovetande om. I många länder finns det lagar som man inte ens riktigt vet hur de uppkom. Här är några av dem.

1. I Kanada måste en av fem låtar som spelas på radio ha en kanadensisk artist.

2. Planerar du en skidresa till Iran? 2010 införde regeringen restriktioner för mäns frisyrer. Hästsvans, för spretiga frisyr och hockeyfrilla är inte tillåtet.

3. I Florida i Usa är det olagligt att fisa på en offentlig plats efter klockan 18 på en torsdag.

4. I Dubai i Förenade Arabemiraten bör du inte ägna dig åt ömhetsbetygelser, såvida du inte vill riskera att hamna i fängelse. En oskyldig puss på kinden kan resultera i tio dagar bakom galler. Är du dessutom berusad vid tillfället, blir straffet ännu längre, upp till ett år.

5. Det är oklart varför, men i Estland är det förbjudet att spela schack samtidigt som man har sex.

6. Sex on the beach må låta trevligt, men undvik det om du är i Spanien där det är olagligt.

7. Sverige plockar en plats på listan! Visste du att är olagligt att fotas spritt språngande naken i fotoautomat?

8. I Ungerns huvudstad Budapest är det inte tillåtet att ha sex med lampan tänd. Varför? Ingen som vet.

9. Choklad och överraskningar i kombination uppskattas inte i USA. Där är de populära Kinderäggen olagliga. Anledningen är kvävningsrisken som kan finnas med de medföljande leksakerna.

10. Fyll upp bilen rejält innan du tar dig en tur på tyska autobahn, det är förbjudet att få bensinstopp liksom att gå längs vägen.

11. Filippinernas huvudstad Manilla lackade ur rejält på skådespelerskan Claire Danes i slutet av 90-talet efter att hon berättat om sina negativa upplevelser av staden när hon var där på filminspelning. Ett tag förbjöds därför alla filmer hon medverkade i.

12. I Kina är filmer och tv-shower som inkluderar tidsresor olagliga.

13. I Frankrike är dockor med världens sötaste utomjording E.T. olagliga. Där är det nämligen förbjudet att sälja dockor som inte har mänskliga ansikten.

14. England har en del intressanta lagar. En av de mer udda är bestämmelsen att en kvinnlig säljare får vara topless, men bara om hon säljer tropiska fiskar.

15. Egypten får du inte spela för hög musik i din egen bil, då kan du få böter för att du är för egoistisk. Andra som hör musiken kanske inte uppskattar din smak.

 

Translation;
Travel etiquette and different laws can be selfexplanatory and sometimes you don´t even know about some of the laws that exist.

 

Källa: [Aftonbladet][Laofutze]

 

0
20
fb-share-icon20
Daniela Nasteska

Daniela Nasteska

Välkommen till resebloggen Discovering The Planet. En reseblogg för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss av våra resor, upplevelser och intryck. Du är välkommen att följa med på vår resa.

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *