Sommaren är ju festivalernas tid här i Sverige. Och här i Sverie finns det alltid en festival någonstans. Men även runt om i världen kryllar det av intressanta festivaler. Om man är ute efter något utöver det vanliga kan man alltid…

Ta sig till “Hollerin´Heritage Festival” i North Carolina i södra Usa. Här hålls årligen en högljudd skrikfestival. Den stora publikattraktionen under festivalen är vråltävlingen, där man förutom att skrika även kan tävla i vissling och snäckskalsvissling. I år går den av stapeln den 14 september.

Den 28 augusti är festivalen för tomatälskare. I Buñol i Spanien har man ett gigantiskt matkrig på “La Tomatina”. Det är världens största matkrig och under festivalen kastas sammanlagt 150 000 tomater på och av de 50 000 människor som deltar i festivalen. En av de få regler som finns är att tomaterna måste mosas innan de kastas för att minska skaderisken.

Och gillar du inte tomater, så kanske du gillar lera. Då ska du ta dig till Boryeong i Sydkorea. På “Boryeongs Mud Festival” kan man delta i gyttjebrottning och lerskidåkning. Den här festivalen är landets största turistattraktion och lockar varje år över två miljoner besökare. Festivalen pågår mellan 19 och 28 juli.

 

Källa: [Resan][Evenemang][Festivalinfo]
  

0
fb-share-icon0
20
fb-share-icon20

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *