Svenska, Fika

 

Fika är kanske något av de svenskaste som finns och bland det bästa jag vet. Men det är också något vi här i Sverige kanske inte funderar så mycket på, men det är något av ett fenomen i resten av världen.

 

Självklart dricker man kaffe och te i hela världen, men inte så regelbundet som vi gör, och inte alltid med något sött till. För bara ett tag sedan fick jag ett meddelande av min amerikansk/italienska bloggkollega Amy. Hon skickade en länk om en ny bok, “The Art of The swedish coffebreak, Fika“. Och självklart var det för att vi under min Italienresa i höstas diskuterade Fika ofta och med mycket skratt.

 

För några veckor sedan firade vi påsk hos svågern och svägerskan. Världens bästa påskfika måste jag säga. Kanelbullarna bakade av svågern var bara så där perfekta som de bör vara. Och vad är självklarare vid en fika än kanelbullar?

 

Fika 1

Fika 2 Fika 3

Fika 4

Fika 5

Fika 6

Fika

 

Translation;
Today about “The art of the Swedish Coffebreak”. A very important part of a Swedes day and usually you have the coffee with some kind of cake.

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. En reseblogg för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor och personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Blog Discovering The Planet.

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.