För några veckor sedan var jag med mannen och företaget på fjärrvärmemässan i Jönköping [Elmia] och det fick mig mer och mer att känna mig som Mona [Monas Universum]. Likheterna blir bara fler och fler. Hon är Cougar-wanne-be [jag är snart där, ja e ju inte fyrioplus riktigt än], hon jobbar med sin man och för sin man [det gör jag med], hennes chef är en idot [och det är min med, men bara ibland], hennes man har problem med ordningen hemma [det har min med, fast han har blivit mycket bättre], hennes man har inga problem med datorer [surprise, inte min heller], vi åker på dyra resor men handlar på Willys [Mona älskar champagne men köper bubbelvattnet på CityGross]. Ja ni förstår!

Poängen var egentligen att jag skulle komma till att berätta om den här mässan. Det var första gången under Elgocells historia [och mina fem år i företaget] som jag var med på en mässa, så det vore väl konstigt om jag inte nämnde något om det [självklart med godkännande av chefen först]. För en tekniskt ointresserad [som jag då], var där trots allt några saker som fångade min uppmärksamhet. Det ena var [ja, jag är väldigt lättroad], en ny typ av sopsortering, en ny genomskinlig soptunna. Det andra var företaget Energilotsen. Ett företag på tre anställda som imponerar med en omsättning på 100 miljoner kronor. Bioolja är deras stora grej. Olja som tillerkas av restprodukter från bland annat tvål, schampo, och livsmedel.

Så vad tar jag med mig? Stockholmare bygger monter i kavaj, har man inte med något av orden “Framtiden, Bio och Innovation” på sina affischer platsar man inte på mässan. Många av montrarna på fastighetsmässan [en av mässorna som pågick parallellt] bjöd på supergoda nybakade kanelbullar, vilket jag inte upptäckte förren sista dagen, [lika bra det]. Kanske någon kommer vara lite “innovativare” till nästa mässa, som jag gissar [bara gissar] kommer få klara sig utan mig nästa gång [trots att jag vet att jag måste ha varit ovärderlig att ha med, eller ja, en värdinna kostade 289 kr + moms per timme att hyra]…

Foto: © Discovering The Planet 
 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.