Har du svårt att komma i Julstämning? Då kan du resa dit Julfirandet är som bäst. Miljonlotteriet har utsett några av världens Juligaste platser. Du kan också kika på listan från förra året, Topp tio favoritplatser i Jul

New York City, Usa
New York är hemstad för världens mest berömda julgran på Rockefeller Center. Men staden visar även upp de mest spektakulära julskyltningarna med Macys i spetsen. New York-borna hävdar att startskottet för julen går då Macys Thanksgiving Day Parade går genom staden med jättelika ballonger den fjärde torsdagen i november.

Napapiiri, Finland
Den lilla finska staden Napapiiri ligger vid polcirkeln och där bor ju tomten, det vet alla. Här finns också två nöjesparker med tomtetema. Santa Claus Village och Santa Park. 

Nürnberg, Tyskland
Världens största Julmarknad finns i den tyska staden Nürnberg. Den 30e november invigt Christkindlesmarkt som består av mer än 200 trästånd. Men markanaden är inte bara störst,  den sägs också vara juligast. Varken plastdekorationer eller inspelade julsånger är tillåtna.

Amsterdam, Holland
Ursprunget till vår tomte kommer från den holländska Sinterklaas. Sint som han kallas, anländer redan den 5e december med presenterna. Dagen efter det festar man till det med premiären av Amsterdam Light Festival. Det är en unik ljusfestival som lyser upp staden med projektioner och ljusskulpturer.

 

Källa: [thetravel-guide][Miljonlotteriet][Ibtimes][Hellomagazine][The times][Yourvisittogermany][Germanyatchristmas][impulseverlichting][Amsterdamlogy]
    

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. En reseblogg för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor och personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Blog Discovering The Planet.

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *