Att campa har alltid varit populärt i Sverige, och blir bara populärare. Men trenden som växer är inte camping som vi traditionellt känner till den. Nu vill vi Svenskar ha lyx och flärd även när vi campar. Formen av glamorös camping och lyx kallas för “Glamping”.

 

Glamping är formen för dagens kräsna campare som vill ha nära till naturen, men inte vill avstå från hotellens bekvämlighet och service. I Sverige blåste glampingvinden in när Böda Sand på Öland slog upp ett glampingtält. Det kostade 990 kronor per natt för fyra personer med handdukar och linne. Utanför tältet finns en träterass med rottingmöbler och parasoll. I Sverige driver Regenbogen två campinganläggningar i Sverige, en i Åhus i Skåne och en i Mönsterås i Småland, där man erbjuder glamping. Förra året investerade företaget nästan 20 miljoner kronor i lyxrenovering av anläggningarna och är var först ut med glamping. Anläggningarna är väldigt lyxiga och man kan till exempel hyra ett eget badrum.  Men det finns alternativ för alla typer av besökare. Även för dem som bara vill sova i tält. Man kan välja om man vill sova i tält, husvagn, husbil, enkel stuga eller lyxig stuga.

 

Runt om i världen kan man ”Glampa”, det vill säga campa med stil, på många ställen, men det kostar. Den senaste tälthotell-modellen är en bubbla. Det något bisarra namnet ”Bubbelträd Hotell” är en uppblåsbar kapsel som ser ut som en enorm badboll med två påklistrade utväxter. Det här kommer utan tvekan att locka par som är villiga att unna sig en unik och något så när lite galen natt, men det finns några potentiella problem med livet i en uppblåsbar sfär. Det verkar inte finnas några persienner eller gardiner i bubblan, så om du planerar en romantisk upplevelse med din andra hälft kommer ni att vara så illa tvungna att visa upp allt för eventuella förbipasserande. Kostnad, drygt 1700 kronor natten.

 

En annan variant av glamping är Trähus. Till exempel “Treehotel” i Harad strax utanför Luleå. På Treehotel får gästerna en oförglömlig upplevelse som börjar med ett familjärt mottagande på Brittas pensionat innan de guidas vidare till sitt trädrum. Varje trädrum är en unik skapelse signerad Skandinaviens främsta arkitekter. Den moderna designen förenat med skogens lugn skapar en omedelbar känsla av lyxig rekreation.

 

 

 

0
fb-share-icon0
20
fb-share-icon20
Daniela Nasteska

Daniela Nasteska

Välkommen till resebloggen Discovering The Planet. En reseblogg för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss av våra resor, upplevelser och intryck. Du är välkommen att följa med på vår resa.

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *