För många handlar kost och hälsa om att alltid äta rätt, alltid träna regelbundet och att alltid vara hälsosam, och det är väl helt rätt. Men det måste också handla om balans. Om man tränar rätt och äter rätt under årets alla veckor, ska man självklart också kunna njuta av de mindre hälsosamma dagarna. Utan dåligt samvete. Födelsedagstårtorna, påskens goda, nyårschampangen och självklart Julens goda. Men har man lätt för att lägga på sig, gäller ju fortfarande lite portionskontroll :}…

Att göra Julgodis tycker jag är en underbar Jultradition. När jag var yngre gjordes knäck minst en gång i
veckan. Numera är det Choklad som gäller. Inte för att jag gillar att äta choklad, men för att jag tycker att det är en rolig “istället-för-blommor” Julgåva. Fyll söta glasburkar eller gör fina påsar med cellofan att ge bort.

Dani´s Alternativ på Mozart Kulor

Mandelmassa
Mandel
Marabou Daim
Kokos

1. Smält chokladen i ett vattenbad.
2. Forma mandelmassan runt två nötter.
3. Doppa i chokladen.
4. Rulla i kokosen.
5. Låt stelna på bakplåtspapper.

Vill man ha ännu fler lager i kulan, köp chokladnötter bland naturgodiset. Bästa av allt är att du kan variera i oändlighet. Välj dina favoritnötter, din favoritchoklad [vit choklad kanske], rulla i pärlsocker, varför inte ha torkad frukt i mitten eller som i originalkulorna fyll med nougat.

Bild: Daniela © Discovering The Planet
 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *