Hotellen som gör det lilla extra…


 

I kampen om hotellgästerna räcker det inte längre att erbjuda välstädade rum och bra service. Några lyxhotell erbjuder tjänster utöver det vanliga.

På The Club Hotel & Spa i St Helier, Jersey, finns en särskild butler vid poolen som putsar solglasögon, räcker fram sololja och delar ut vattenmelon till gästerna.

Den amerikanska kedjan Kimpton Hotels har en lösning för turiser som saknar familj och husdjur, de lånar ut guldfiskar att ha på rummet.

Ashford Castle på Irland har en uggla som tränats att flyga fram med en förlovningsring runt halsen.

På The Benjamin i New York vill man att gästerna ska sova gott och erbjuder därför en särskild person som är ansvarig för sömnen. Här kan man beställa särskilda kuddar från en “kuddmeny”. Man kan också få ett power nap-paket, samt sovråd.

Ett annat amerikanskt hotell, Provence Hotels, har allt som gästernas fyrbenta vänner kan tänkas vilja ha, inklusive en husdjurspsykolog.

För gäster som tycker om havets djur finns en särskild telefontjänst på The Four Seasons Resort Maldives Landaa Guraavaru, på Maldiverna. Här ringer hotellet upp när man har fått syn på stingrockor, varpå gästerna får åka båt ut till platsen för att själva dyka ned och se djuren under ytan.

Gäster som glömt parfymen hemma kanske blir glada för tjänsten som man bland annat hittar på Hotel Georgia i Vancouver. Här kommer en butler upp med parfymflaskor på en silverbricka, som gästerna sedan kan välja bland.

Källa: [Göteborgsposten][Dagens PS][Ashford Castle][Hotelmarketingstrategies][Hotelchatter]

0
Nyare Inlägg
Äldre Inlägg

Inga kommentarer

Lämna en kommentar