Första fotolektionen gav inget. Så jag bestämde mig för att ge mig själv en lekion. Jag tog med mig instruktionsboken till kameran och gav mig ut. Mitt första uppdrag. Läs om slutartid;
[slutaren öppnar och stänger in ljusinsläppet till filmen eller sensorn. Den reglerar hur länge filmen/sensorn utsätts för ljus. Tiden som den är öppen kallas för slutartid eller exponeringstid.] Så jag bestämde mig för att bara fota genom att ändra slutartiden och inget annat. Många kommer säkert tycka att det där borde man väl kunna? 

Verkligheten är så här, vi är många som älskar att fotografera, men när det kommer till det tekniska är det rena grekiskan. Ibland känns det som att man måste vara mattegeni för att förstå kamerorna idag. Jag är estet, jag vill inte lära mig matte. Trots det är det sällan jag fotar i Auto-läge. Så mitt mål är att lära mig förstå vad som händer när jag gör en speciell inställning. 

Lektion Ett, här kommer några bilder [fotade samma motiv med fler inställningar, för att se skillnaden, men väljer att lägga ut lite olika motiv här];


Exponeringstid 1/200 sek


Exponeringstid 1/250 sek


Exponeringstid 1/500 sek


Exponeringstid 1/2500 sek

Foto: © Discovering The Planet
 

20
fb-share-icon0
20
Pin Share20

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *