Ni vet sedan tidigare att jag älskar soppor och grytor. Idag vill dela med mig av en gryta med linser som jag nyligen började göra. Jag höftade vilt, och gott blev det. Tar cirka en timme med hackandet av grönsaker. Gillar ni inte att hacka grönsaker, kan jag tipsa om ett köksverktyg som kallas Alligator. Fick ett sådant av
svärfar och trodde faktiskt inte att jag skulle använda den så mycket som jag gjort.

Röd linsgryta med Chorizo
[6-8 portioner, behövs stor gryta]

1 stor lök
1 stor morot
1 röd paprika
2 vitlöksklyftor
1 grön chili [valfritt]
4-5 chorizo korvar, valfri styrka
3 tomater
2 stora nävar champinjoner
2 hönsbuljongtärningar
2,5 dl röda linser
2 liter vatten
2 msk tomatpesto [pesto rosso]

1. Finhacka alla grönsakerna utom champinjonerna som du skivar.
2. Börja med att fräsa lök och vitlök i cirka 5 minuter. Lägg därefter i morot, paprika, och chili. Låt fräsa cirka fem minuter. Lägg därefter i tomater och champinjoner och fräs i ytterligare fem minuter.
3. Häll i resten av ingredienserna och låt koka cirka 20 minuter, [dubbelkolla koktiden för linserna].
4. Krydda upp efter smak och tillsätt vatten om du tycker att grytan är lite för matig.
5. Servera med ett gott grekisk bröd.

 

20
fb-share-icon0
20
Pin Share20

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *