Allt fler väljer att lämna hemmet och fira Jul på nya vis. När Julfriden blir en tid av stress väljer en del att resa bort över Julen. Men en del väljer att göra något helt annorlunda.

Hos Familjen Hellmér i Piteå öppnar man upp dörrarna för ensamkommande flyktingbarn på det nyrenoverade pensionatet. I vanliga fall brukar de fira med familjen, men nu kommer familjen och hjälper till.
– Vi ville göra något för dem som inte har någon att fira Jul med.

Charlotte och Cem och deras barn bor i Göteborg. Konsumtionshysterin och stressen inför Julen fick Charlotte att må dåligt. Då bestämde de sig istället för att luffa runt i Australien. Året efter det blev det Brasilien, och idag har de byggt ett hus där. Julen firas numera med brasilianska vänner och på Julafton äter man lokala fisk- och skaldjursrätter.

I Göteborg kan man fira Julafton i St Johanneskyrkan. Där arbetar Christian Pestat som frivillig för femte året i rad. Stadsmissionen där ordnar Jullunch till flera hundra Göteborgare i behov av omtanke, gemenskap och Julstämning.

På flera ställen i Sverige ordnar även Lions julbord för de som vill känna lite julstämning och gemenskap. Likaså många kyrkor över hela Sverige och flera hundra ställer upp som volontärer.

 

Källa: [Hemma i Hsb][Svt]

 

20
fb-share-icon0
20
Pin Share20

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.