För dig som bara vill komma bort ifrån vardagslivet ett tag och ta en välförtjänt paus så kan en weekend-resa till en stad vara precis vad du behöver. Ett kort andningshål i vardag för dig som behöver uppleva något nytt som för tankarna på annat håll, eller bara koppla av i ett par dagar och insupa en ny kultur. Här nedan följer en lista på några av de bästa stadsresemålen för en weekend-resa över en helg. En weekend-resa är den ultimata minisemestern för dig som lever ett aktivt vardagsliv och som inte har möjlighet att åka bort en längre tid. Det kan vara behändigt att skaffa ett betalkort innan du åker för att underlätta din resa och för att ta del av extra förmåner och flygpoäng.

Paris
Om du är ute efter lite romantik, god mat eller en oförglömlig shopping upplevelse så är Paris den perfekta staden för dig. Med vacker arkitektur och sevärdheter såsom Sacre Coeur och Eiffeltornet så är staden i ljus en upplevelse som du sent kommer att glömma.

Rom
Rom är en stad full av fantastisk historia och kultur. En stad som minner om en av de största imperier och mest storslagna civilisationer som världen någonsin har skådat. Med byggnader såsom Colosseum så är Rom den perfekta platsen att gå vilse på samtidigt som du finner dig själv.

Las Vegas
En stad som aldrig sover, och gator som ständigt är upplysta av neonljus i regnbågens alla färger där världens elit samlas för att koppla av och njuta av livet i några dagar. Las Vegas är en plats där du kan lämna vardagen bakom dig för några dagar i lyx och överflöd.

 

 

Madrid
Under dagen är Madrid en stad full av konst, arkitektur och levande musik. Till spanska toner kan du vandra fram längst gatorna och beundra de vackra byggnaderna och allt som staden har att erbjuda i kulturväg. När mörkret faller förvandlas staden till ett av europas bästa party ställen. Med underbar mat, barer och ett pulserande nattliv så toppar kosmopolen listan över europas bästa kulturställen och nattklubbar.

Amsterdam
Tulpanerna och kanalernas stad Amsterdam är en fridfull plats där gatorna pryds med konstgallerior och museum. Hit kommer många för att bara slappna av och ta del av stadens rogivande atmosfär. Invånarna brinner också för fotboll så passa på att se en match för att få ta del av en riktig matchupplevelse för alla åldrar. Amsterdam erbjuder också ett spännande nattliv.

New York City
New York är en av de mest multikulturella och innehållsrika städerna i Amerika. På grund av stadens strategiska placering under åren av immigration till Amerika så har New York blivit en sann smältdegel för kulturer. Här kan du uppleva allt från 5-stjärniga hotell och restauranger, till oöverträfflig shopping längst fifth avenue och en behaglig promenad i Hyde Park. Självklart bör du inte missa att ta en tur i en av stadens karaktäristiska gula taxibilar.

 

 

Källa: [Amex]
Foto: Free Digital Photos / Susie B
Foto: © Discovering The Planet
 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *