OM OSS

 

VÄLKOMMEN TILL DISCOVERING THE PLANET | VILKA ÄR VI? 


Grekland, Alonissos, Gamla Stan Chora

INSTAGRAM
@DISCOVERINGTHEPLANET

YOUTUBE
@DISCOVERINGPLANET

 

DANIELA NASTESKA OLSSON

Som andra generationens invandrare har jag alltid haft fötterna i två kulturer. I två länder. Det där med resor började tidigt. Med tre barn i baksätet på Forden, bilade våra föräldrar ner till Makedonien, mitt andra hemland, på semestrarna så ofta de kunde. Och någonstans där var jag fast och fick ett behov av att se mer av världen. Att skriva och läsa berättelser kom också tidigt. Och fotograferandet inte långt efter när jag fick ärva föräldrarnas Kodak Instamatic. Med en rulle på 24 bilder var jag redo för världen. Jag pratar flytande Svenska, Engelska, Makedonska och har också kunskaper i Franska och Italienska.

GÖRAN OLSSON

Formel 1 är ett stort intresse och jag gör gärna fler sådana resor. Intresset för teknik har alltid funnits där. Videofilmer har det blivit många från våra resor, men de har sällan klippts ihop eller publicerats. Så när drönarna kom för ett tag sedan blev en självklarhet att investera i en sådan. Därför är det också Göran som står bakom alla drönarfilmer och många av filmerna på vår Youtubekanal.

Italien, Sorrento, Matlagningskurs

YOUTUBE
@GÖRAN OLSSON
@DISCOVERINGPLANET

INSTAGRAM
@GEEZUEZ

OM DISCOVERING THE PLANET


Om sajten
Discovering The Planet är en Svensk Reseblogg och ett digitalt resemagasin skapat av Daniela Nasteska Olsson. Vi, Daniela och Göran älskar att resa världen runt och försöker varva kontinenterna vi besöker. Genom bloggen vill vi inspirera andra att våga lite mer, längre bort, men också att inte glömma bort det som finns runt hörnet. Vi har hittills besökt 59 länder på fyra kontinenter. Bloggen skrivs på svenska av Daniela och har mest Skandinaviska läsare. Det första inlägget skrevs i december 2008.

 

Vår Nisch?
En klok annan resebloggare sa “att er nisch är väl att inte ha någon nisch”. Och så är det nog. Vi är nyfikna på allt. Högt och lågt. Vi har inte barn själva, men det utesluter inte att vi lånar våra syskonbarn för att göra de resorna. Om vandringsresorna är för långa, kortar vi helt enkelt ner dem. Det enda vi kanske inte i dagsläget gör är träningsresor.

 

Varför vi bloggar
Ett brinnande intresse för vår värld, resande, fotografi, och allt runt hörnet, är lite signaturen för Discovering The Planet. Med stor fokus på bilden skriver vi om våra resor när vi är på resande fot, och om allt intressant som händer i världen när vi inte reser. Vi älskar att upptäcka nya och för oss annorlunda ställen i vår värld. Nya dofter. Nya smaker. Nya kulturer. Vi uppskattar litet som stort i vartenda litet äventyr vi får vara med om.

 

Målet med bloggen
Här hoppas vi kunna sprida vidare vår reseglädje, fotoglädje och inspirera till framtida äventyr! Den här sidan är ett sätt för oss att dokumentera bilder och händelser från våra resor runt om i världen, men också ett sätt att dela med oss av roliga och intressanta artiklar som kommer i vår väg. Vi är varken experter eller har en professionell bakgrund inom resebranschen, vi bara älskar att resa.

 

NÄTVERK

Vi är medlemmar av de professionella nätverken:
Nordic Travel Bloggers
Svenska Resebloggar 
Influencers of Sweden


Trevlig resa!
Daniela & Göran

 

DISCOVERING THE PLANET HAR BESÖKT 58 LÄNDER enligt FN´s lista 

Albania, Austria, Bahamas, BelgienBulgaria, Brunei, Brazil, Costa Rica, CambodiaCape Verde, Czech RepublicCubaDenmark, Dominican Republic, Egypt,  France, GambiaGermany, Great Brittain [Cayman Islands, Gibraltar, Skottland], GreeceHungary, India, IndonesiaItaly, Jamaica, Japan, Kenya, Kina [Hong Kong], Latvia, Luxembourg, Macedonia, Mauritius, Mexico, Malaysia, Morocco, Monaco, Montenegro, Nicaragua, Norway, Oman, Philippines, Poland, Portugal, Singapore, Senegal,  SpainSweden, Tanzania, Thailand, Trinidad & Tobago, Tunisia, Turkey, UkraineUSA [Puerto Rico, US Virgin Islands], Vatican, VietnamWestern SaharaUnited Arab Emirates

 

 

No Comments

Leave a Comment