Palace on Wheels är en av världens topp tio tågresor. Ett unikt semesterkoncept där man omgiven av lyx kan uppleva Indien på ett annorlunda sätt. Men lyxtågt gör man en en sightseeingtur genom indiska Rajasthan och lever som en Maharaja. “Palace on wheels” som annorlunda semesterkoncept har funnits sedan 1982. 1991 inredde man nya vagnar med luftkonditionering. Idag har tåget 14 vagnar, med 4 sovrum och privat badrum och en liten lounge i varje. Inredningen är kopior av orginalvagnarna. Obeskrivlig lyx från koloniala dagar och så är även servicen. Varje vagn har en egen “Khidmatgar”, uppassare, som är till hjälp dygnet runt. Tåget har också en barvagn och två restaurangvagnar med överdådiga matsalar. Tåget är över 1 km långt!

Vissa dagar äter man frukost, lunch och middag ombord i de vackra matsalarna, vid andra tillfällen besöker man, naturligtvis femstjärniga, hotell och restauranger på vägen. Att resa med “Palace on wheels” är en upplevelse av svunnen lyx som få av oss har i vardagen. Men smakar det så kostar det. 3000-4000 dollar per person i dubbelrum kostar resan på 8 dagar.

 

“Man erbjuder idag olika resor, men den klassiska “Palace on wheels”- turen är på sju nätter och åtta dagar och går genom Rajasthan där man får se många av provinsens pärlor. Turen börjar med en dags sightseeing i New Dehli innan man går ombord på tåget till ackompanjemang av säckpipor på Safdarjung Railway station. Varje dag stannar man sedan för sightseeing och evenemang. Man får besöka vackra palats på elefantrygg, man får rida kamel och åka på safari i Ranthambhor National Park. För den som åkt tåg och rest på egen hand i Indien är detta en annan värld. Här rullas det ut röda mattor när tåget anländer, mässingsorkestrar spelar och elefanter och kameler står uppradade i givakt för att på det exakta klockslaget visa upp det bästa Indien har.”

 


 

Källa: [Grapevine][The Palace On Wheels India]

 

20
fb-share-icon0
20
Pin Share20

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *