– I Samarbete med Singapores Turistbyrå –

 

Av det storstäder som jag hunnit besök är nog Singapore en av mina tre absoluta favoriter. Singapore är också staden som är ett land och som har något för alla. Vårt besök där på tre dagar kändes alldeles för kort, trots att vi hann med de fantastiska Gardens by The Bay med konstgjorda superträd som är upp till femtio meter höga, ljus och vattenspel framför Marina Bay, ett besök i Chinatown och att äta massor med fantastisk mat på flera olika Hawkers.

 

Singapore är Sydostasiens minsta land, men har ett utbud som är i det närmaste oändligt. Lite som ett Asien i miniatyr. Staden erbjuder också fantastisk shopping, naturparker, historiska kolonialbyggnader och nyskapande modern arkitektur. Här finns tempel, moskéer och museer och på Sentosa Island finns allt för naturälskaren, från härliga stränder till akvarium och insektsmuseum. Man kan cykla, åka minitåg och bada. Tar du inte bron över till Sentosa Island kan du göra en hisnande linbanetur från World Trade Center. För den djurintresserade har Singapore flera alternativ där Singapore Zoo, Night Safari och Marine Life Park är några. Blir värmen för jobbig att hantera, kanske ett besök på Snow City kan locka med nollgradig temperatur och en 60 meter lång pulkabacke.

 

Singapore bjuder på både det asiatiska och det västerländska köket. Varje kvarter har sin matmarknad och erbjuder lokala rätter. Flera barer serverar Singapore Sling, men ska du dricka originalet är det till välkända Raffles Hotell du ska gå där den har serverats sedan början på 1900-talet.

 

Det bästa av allt är, att du nu kan tävla och vinna en resa för två till den fantastiska staden. Vinnaren blir bland de första att uppleva den nya flyglinjen från Stockholm/Arlanda direkt till Singapore. Tävlingen sker i samarbete med Singapore Turistbyrå och Singapore Airlines. Du tävlar genom att klicka på länken i videospelaren!

 

 

Translation:
Singapore is one of my favourite cities in the world. It has everything. Nature, great shopping, amazing food and a lot to discover. Take the chanse to win your trip to the amazing republic. 

 

I samarbete med: Singapores Turistbyrå
Foto: Daniela Nasteska Olsson
Film: Singapores Turistbyrå

 

0
Daniela Nasteska

Daniela Nasteska

Välkommen till resebloggen Discovering The Planet. En reseblogg för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss av våra resor, upplevelser och intryck. Du är välkommen att följa med på vår resa.

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *