Stress är inte farligt i sig om det är i begränsade mänger och det finns tid för vila och återhämtning mellan varven. Denna tiden på året är det ofta väldigt många som är stressade på jobbet. Det gäller därför att balansera jobbstressen med sånt som gör att man går ner i varv.

Här kommer några tecken på att du haft för mycket stress på ditt jobb och i ditt liv ett tag och behöver tagga ner, prioritera om ditt liv och ta hand om dig själv lite bättre.

1. Du är lättiriterad. Du blir arg och irriterad, går i taket för småkänslor som egentligen inte spelar någon större roll. Det är oftast de närmaste som får ta smällen.

2. Du är avstängd. En annan variant är att du blir mer orkeslös, avstängd och känner dig avtrubbad. Du orkar inte bry dig lika mycket längre och det är svårare att ta tag i saker som är jobbigt. Även om du skulle vilja förändra något så är det svårt att få något gjort.

3. Du är trögtänkt. Du har mycket svårare att koncentrera dig än vanligt. Det är ungefär som om du hade ”sirap i hjärnan” och därför är det mer utmanande att lösa komplicerade problem.

4. Du känner dig jagad. Du har en känsla av att vara jagad hela tiden även om du inte riktigt vet av vad och den känslan gör att du också har svårt att slappna av även när du är ledig.

5. Du sover dåligt. Du har ofta svårt att somna och ligger och oroar dig över saker eller så  du vaknar tidigt och kan trots enorm trötthet inte somna om.

6. Din kropp protesterar. Du kan också märka att kroppen på olika vis signalerar att den har gått på högtryck lite för länge exempelvis genom huvudvärk, magproblem eller värk i största allmänhet.

7. Din omgivning oroar sig. Någon i din omgivning talar om för dig att de tror att du stressar för mycket, att du verkar pressad, eller att du är förändrad eller att de inte känner igen dig och att de undrar hur du mår.

Källa: [Dagens PS][Nina Jansdotter]

0
20
fb-share-icon20

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *