Njut av körsbärsträdens magiska blom, fira mulorna i Tennessee eller skjut med vattenpistol på dina vänner under den buddhistiska nyårsfestivalen i Bangkok. April är inte bara en av våra mest efterlängtade månader efter vinterns mörker, det är också en välspäckad period för dig som vill uppleva något annorlunda ute i vår spännande värld.  Skyscanner tipsar här om månadens måsten i april.  

1. Songkran, 13-15 april, Bangkok
Flyg till Bangkok och upplev den buddhistiska nyårsfestivalen som fyller stadens gator med en lite ovanligare typ av festligheter än vad vi är vana vid här hemma i Sverige. Istället för roliga hattar och glitter firar Thailändarna med att skjuta med vattenpistoler och hälla hinkar med vatten över varandra. Skojigheterna pågår dygnet runt och infaller, som tur är, under den hetaste perioden på året.

2. Maratonloppet Dead Sea Ultra, 6 april, Amman
Den ultimata utmaningen för löparfantasten som vill testa sina gränser; här är maratonloppet som sträcker sig över 52 heta kilometer utan någon chans till skugga. Maratonloppet Dead Sea Ultra tar dig till jordens lägsta punkt som ligger i öknen i södra Jordanien. I år hålls den 19:e DSUM och mer än 7000 deltagare från 52 olika länder väntas delta.

3. Körsbärsträden, Japan
Nyhetsbyråerna i Japan är laddade inför ett av årets största event i landet; de blommande körsbärsträden som signalerar att våren är kommen. Blomningen, som heter ”Sakura” på japanska, firas med den nationella högtiden ”Hanami” där japanerna samlas i landets parker, äter picknick och dricker sake under de rosaskimrande körsbärsträdens blom.

4. Mulans dag, 29 mars- 1 april, Columbia, Tennessee
Hur kul är en mula? Tillräckligt kul för att locka över 200 000 besökare till den årliga mulfestivalen i ”mul-huvudstaden” Columbia i Tennessee, USA. Ja, det här är faktiskt på fullaste allvar! Festivalen, som sträcker sig över fyra dagar, har varit en tradition i Columbia i nästan 170 år. Förutom mulor [som är ett djur till hälften häst och till hälften åsna för er som inte vet] är festdagarna fyllda med tävlingar, framträdanden, mat och dans och självklart en parad.

5. Tampa Bay Tattoofest, 29 mars- 1 april, Florida
Ta med dig polarna till en av USAs mest uppskattade tatueringsshower; Tampa Bay Tattoofest. Oavsett om du själv är gaddad eller om du bara är ute efter riktigt bra inspiration till din kommande tatuering, så är detta en upplevelse utöver det vanliga. Här tatueras det för glatta livet i dygnetruntlånga tävlingar och visas konst på både vanliga tavlor och målade verk på motorcyklar och bilar. Och du, det här är Florida; festernas, strändernas och solens mecka.

Se nu bara till att hitta billiga flygbiljetter och upplev något annorlunda i april!

Dagens inlägg: I samarbete md Skyscanner
Källa: [Skyscanner]
    

0
fb-share-icon0
20
fb-share-icon20

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *