I maj kan du resa jorden runt utan att behöva ta dig längre än ett par hundra meter. Du kan också se till att fixa den där avundsvärda solbrännan innan alla andra eller uppleva en riktigt fullspäckad musikmånad i New York. Skyscanner guidar dig till månadens måsten i maj världen över! 

1. World of Nations 3-6 maj – Jacksonville, Florida, USA  
Drömmer du om att resa jorden runt men har varken tid eller pengar till det? Upplev det bästa av Italien, Mexiko, Bosnien, Sydkorea och många fler länder på en och samma plats istället! I Jacksonville, Florida, anordnar man under tre dagar den stora festen World of Nations Celebration där besökare får ta del av olika länders smaker, musik, kultur och konst. I år firar festen sitt 20 års jubileum vilket innebär att man bland annat planerat in en rejäl fyrverkerifest den 4:e maj. En endagsbiljett till evenemanget kostar knappt en femtiolapp och barn under tre kommer in gratis. Nya deltagarländer för i år är bland annat Myanmar, Palestina och Rumänien.

2. Fiesta de Cuasimodo – Chile 
Festen med det aningen missvisande namnet är egentligen en religiös tillställning som firas den första söndagen efter påsk i Chile. Människor klär ut sig till riddare och eskorterar runt prästen i staden medan han ger sin välsignelse. Festen har sitt ursprung i att prästerna förr i tiden inte kunde ta sig runt själva utan att bli attackerade av banditer som bestal dem. Riddarna var alltså på den tiden nödvändiga för att prästerna skulle kunna genomföra sitt heliga arbete. De som inte klär ut sig till riddare [som sitter på häst såklart] följer med paraden som “cuasimodistas” klädda i vitt och med täckta ansikten.   

3. Låt sommaren börja – östra Medelhavet  
För alla som bara inte orkar vänta tills sommaren blir sådär riktigt varm är en resa till östra Medelhavet i maj ett bra tips. Den riktiga turistsäsongen har inte kommit igång då och chanserna till att ha en hel strand för sig själv är stora. Dessutom är hotellpriserna också något lägre. Temperaturerna är tillräckligt höga för både sol och bad, dock kan kvällarna kräva en extra kofta. Kreta, Cypern och Turkiet är bra exempel på var du kan fixa en härlig solbränna i maj och det bästa av allt är att du når dessa destinationer med lågprisflyg.  

4. Fullspäckad musikmånad – New York 
Boka billiga flyg till New York i maj om du är en riktig musikälskare. Månaden är fullspäckad med konserter av världsstjärnor; Bruce Springsteen [2 maj, Prudential Center], Aretha Franklin [18 maj, Gerald Schoenfeld Theatre], The Beach Boys [9 maj, Beacon Theatre] och Red Hot Chili Peppers [4 maj, Prudential Center] är bara några exempel.

5. ARTHK12 – Hongkong
Dags att uppdatera konstväggen därhemma? Flyg till Hongkong under den 17:e till den 20:e maj då den stora konstmässan Art Fair Hong Kong äger rum. I år ska den bästa moderna konsten från 266 gallerier visas upp och mässan klassas som en av de viktigaste konsthändelserna i världen. Konstsamlare, konstnärer, gallerior och konstälskare från hela Asien och resten av världen samlas här för att inspireras, nätverka och ta del av ett konstutbud som inte kan skådas någon annanstans.  

Så vare sig du vill resa jorden runt, fixa solbrännan eller uppleva en fullspäckad musikmånad i New York, boka billiga  flygbiljetter och säg hej till världen i maj!

Dagens inlägg: I samarbete med Skyscanner
Källa: [Skyscanner]
   

0
fb-share-icon0
20
fb-share-icon20

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *