Spring bland eldsprutande drakar i Barcelona eller fynda på Europas största loppmarknad med mer än 100 kilometer gatustånd. Skyscanner tipsar här om månadens måsten i september; en utmärkt månad för dig som vill hitta på något inspirerande och ladda de kreativa batterierna inför hösten!

Paris Design Week  10-16 september  
Förra årets designvecka i Paris lockade över 60 000 besökare och i år följs succén upp med ett ännu större program, fler utställningar och fester. Under Paris Design Week uppmärksammas inte bara grafisk konst och mode utan även mat, möbler och prototyper skapade av morgondagens designstjärnor. Drygt 250 designers kommer att visa upp sina verk på 150 platser runt om i centrala Paris.

Wurstmarkt 7-11 /14-17 september 
Världens största vinfestival äger rum i tyska Bad Duerkheim och kallas officiellt för Wurstmarkt” (korvmarknaden). Detta kulinariska event som hyllar traktens utmärkta viner har lockat besökare i nästan 600 år. Wurstmarkt var från början en marknad för lokala bönder och vinodlare och lockar idag mer än en halv miljon besökare.

Festivalfrossa i Indien hela september 
September är en festfylld månad i Indien och en av de perioder under året då några av de bästa festivalerna anordnas. Ladakh Festival erbjuder inte bara de sedvanliga inslagen med parader, dans och musik utan även sportsliga aktiviteter som polo-matcher, forsränning  och skyttetävlingar. En annan uppskattad festival, inte minst bland turister, är båttävlingen Aranmula på floden Pampa. Den anordnas för att fira dagen då Krishna sägs ha korsat samma flod.

Braderie de Lille 1-2 september
Den enorma antik- och loppmarknaden Le Grand Braderie har varit en tradition i franska Lille sedan medeltiden. Den är idag Europas största loppmarknad med över 100 kilometer (!) marknadsstånd, 10 000 försäljare och fler än 2 miljoner besökare. Fynda loss och missa inte att prova marknadens egna traditionella maträtt: musslor med pommes.  

Barcelona La Merce Festival 21 september – 24 september 
Barcelonas skyddshelgon, Mare de Deu de la Merce, har hedrats med en egen festival sedan 1902. Idag är detta stadens största gatufest som varar i fem dagar och lockar med hundratals aktiviteter runt om i Barcelona. “Eld-loppet”, Correfoc, är en av höjdpunkterna och för dig som inte har något emot att springa omgiven av fyrverkerier och eldsprutande drakar. Correfoc är uppdelat i två delar, en litet Correfoc med mer familjevänliga eldshower och ett stort Correfoc där deltagarna får räkna med att sprayas med flammor från fyrverkerier som släpps på gatorna.

Dagens inlägg: I samarbete med Skyscanner
Källa: [Skyscanner]
   

0
fb-share-icon0
20
fb-share-icon20

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *