Reseaappar

 

Sedan androidtelefonern kom, har appar och internet underlättat livet när det kommer till att upptäcka världen och att resa. Ju fler reseappar som släppts, desto enklare har reselivet blivit. Med samma takt har vår lista av reseappar också expanderat.

 

Jag och mannen använder så klart inte riktigt samma reseappar när vi reser, med det beror på att vi genom året har tagit på oss olika ansvarsområden för resandet. Så har det blivit så klart för att vi har olika intressen. Tänk som det kan lösa sig ibland, utan att man ens behöver prata om det. Eftersom jag är den som läser om resor, hänger mycket på Instagram, faller det sig naturligt att jag väljer destinationen. Och all inspiration jag får med mig, leder också oftast till att jag har en idé om vad vi ska se på resemålet.

 

Så fort allt är bokat, tar mannen över. Han börjar med att välja sittplatser på planet, bokar hyrbil och planerar resan via gps:n. Under resan använder han dessutom olika bilappar som Waze och Flightradar. Tipsa gärna om reseappar du inte kan vara utan i kommentarsfältet nedan.

 

LÄS MER: Att hyra bil utomlands & internationellt körkort

LÄS MER: Fler resetips hittar du här

 

9 RESEAPPAR VI ANVÄNDER PÅ VARJE RESA


1. XE CURRENCY | VALUTAOMVANDLARE

När du reser i utlandet är det alltid viktigt att hålla tungan rätt i munnen när du ska omräkna din egen valuta till det aktuella landets valuta. Det gäller framför allt när du befinner dig i länder, där du antingen ska dividera eller multiplicera med höga tal för att omräkna till din egen valuta. XE Currency är en valutaomvandlare som blixtsnabbt konverterar priser till önskad valuta. Appen har ett mycket användarvänligt gränssnitt som gör att du enkelt kan hålla ett öga på valutakurserna.

 

2. BOOKING | BOKA HOTELL

Booking är min Go-to när det kommer till att boka hotell och ingen annan. Mannen använder ibland Hotels, men inte jag. Här finns över 2.563.000 hotell i hela världen. Jag gillar den för att den är enkel och att man alltid kan avboka kostnadsfritt, förutsatt att det är den typen av bokning man gjort. Här finns allt och oftast massor med bilder och många recensioner så man kan få en uppfattning om hotellet innan man bokar. Dock bör man veta, att i vissa delar av världen finns bättre hotellappar med fler alternativ för just den destinationen. Som i Japan är Agoda bättre.

 

3. GOOGLE MAPS | PLANERA ROADTRIPEN

Google Maps är för oss helt ovärderlig. Redan hemma skapar vi en karta, där vi sedan märker ut våra stopp efter sevärdheterna vi vill besöka. Hjälper oss att planera vår rutt och förenkla roadtripen.

 

Reseappar

 

4. UD RESKLAR | RESEINFORMATION

UD Resklar-appen använder vi faktiskt inte varje gång. Men det är oerhört bra att ha, för att ha koll på vad som händer om man är i en orolig del av världen. I appen kan du enkelt ta del av reseinformation, hitta kontaktuppgifter till ambassader och få råd och rekommendationer i de fall du skulle hamna i en nödsituation utomlands.

 

5. BRAVOFLY | LETA FLYG

Bravofly är appen jag använder för att hitta flygresor i början av en reseplanering. Här söker man enkelt de bästa flygen och priserna. Men, jag bokar faktiskt aldrig flyget via den. Om möjlighet finns, bokar jag oftast på flygbolagets egen sajt. Ett par klick och du får upp alla de förmånligaste flygbiljetterna till vald destination. Du kan välja lägsta priset, tiden som passar bäst och flygbolaget som du litar på.

 

6. DROPBOX | SPARA DOKUMENT & BILDER

Dropbox är en molntjänst som erbjuder lagringsutrymme av datorfiler över internet. Utrymmet kan exempelvis användas för säkerhetskopiering eller som en delad resurs för fildelning. Inför en resa skapar jag och mannen en gemensam mapp här och lägger där kopior på alla våra resedokument. Inklusive kopior på pass, körkort och kreditkort. När jag blev bestulen på min telefon i Neapel, var detta ovärderligt. Detta är också den reseapp jag använder mest till vardags. Här sparar jag kopior på resdokument, delar bilder med kunder, vänner och familj.

 

7. UBER | BOKA TAXI

Uber är kanske inte appen jag använder mest. Men den har ibland visat sig vara ovärderlig. När man har svårt att hitta buss eller taxi, kan man bara gå in här och boka en bil enkelt. Man ser chaufförens betyg, bokar hämtning och lämning och betalar direkt i appen. Appen finns tillgänglig i tusentals städer över hela världen, så du kan beställa en resa även om du är långt hemifrån.

 

8. CITYMAPS TO GO | PLANERA DIN STORSTADSRESA

Det kan vara väldigt jobbigt att vara beroende av att ha uppkoppling för att kolla kartor av städer när du besöker nya resmål. CityMaps2Go täcker mer än 7,000 destinationer världen över. Dock behöver du tänka lite strategiskt och ladda ner kartan för din destination innan du kan använda den i offline-läget. En annan bra grej är att det alltid finns en del bra research och intressanta artiklar om varje resmål. Du hittar till exempel rekommendationer för restauranger och turistattraktioner i citymaps2go. Jag har använt denna app på alla våra storstadsresor.

 

9. GOOGLE TRANSLATE | DIN TOLK PÅ RESAN

Google Translate är oumbärlig på resan till Asien. Trots att man pratar bra engelska i de flesta asiatiska länderna kan du riskera att stöta på språkhinder. Det kan i synnerhet hända när du befinner dig utanför större städer, eller om du har hittat en restaurang utan engelsk meny. Med Google Translate kan du ladda ner dina utvalda språk offline så att du alltid har en digital tolk i fickan. Google Translate kan till och med översätta skyltar, menyer eller andra texter om du håller din kamera mot dem. Det kräver dock att appen är online och har tillgång till wifi.

 

Flyget är försenat

 

BONUS | RESEAPPAR


10. WAZE [Göran]

“Ä en GPS-navigationsprogramvara som ägs av Google. Det fungerar på smartmobiler och surfplattor som har GPS-stöd. Den tillhandahåller navigering och användargenerade restider samt ruttdetaljer, samtidigt som appen laddar ner platsrelevant information genom mobiltelefonnätet. ”

 

11. FLIGHTRADAR 24 [Göran]

“Flightradar24.com är en webbplats som använder flygplans ADS-B-signaler för att ta emot information om position, höjd, hastighet med mera och sedan placerar flygplanen på en karta.”

 

12. SPLITWIZE | SPLITTA NOTAN

Ibland kan det vara krångligt att lösa notan när man är många som är ute och äter eller reser ihop. Nu har det kommit flera praktiska appar som kan hjälpa till. Här håller man enkelt koll på semesterutgifterna och vem som har betalat för vad. Man kan också gå in på sajten Splittanotan.se för samma funktioner.

 

13. INKPAD | NOTEPAD | ANTECKNINGAR

Inkpad är tekniskt ingen reseapp, men en app jag inte kan leva utan. Här bor alla mina listor och anteckningar. Under resorna är det här jag antecknar saker jag inte vill glömma. Går snabbare än att ta upp en anteckningsbok. Jag har bland annat packlista, boklista och faktiskt en lista med alla syskonbarnens storlekar.

 

Flyget är försenat och inställt

 

Translation
Today you can find loads of travel apps to help you before and during your vaccation. Me and my hubby uses a few different ones. But here are the ones we find invaluable. 

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *