Jag har bott i Sverige hela mitt liv, men har utländskt påbrå. Men många sätt känner jag mig absolut svensk, och på många andra sätt utländsk. Skulle jag defeniera det svenska i mig, så skulle absolut inte det första ordet jag kom att tänka på vara lycka! Men det är tydligen så att jag har fel :).

En ny undersökning gjord av OECD, visar att svenskarna är bland de lyckligaste i världen. Den ni! Svenskarna är nöjda med det mesta. Framför allt är miljön ett glädjeämne medan lönen dämpar lyckoruset. Mest nöjda är vi med miljön och gemenskapen och minst nöjda med inkomsten, som hamnar på en mycket låg nivå jämfört med övriga kategorier. Det visar ekonomiska samarbetsorganisationen OECD:s nya välståndsindex.

För första gången har OECD försökt mäta hur vanliga människor mår. Det nya indexet mäter invånarnas välmående i elva kategorier som anses särskilt viktiga, till exempel boende, säkerhet, arbete och hälsa. Men det hela bygger på att medborgarna i de 34 medlemsländerna själva går in på webben och röstar.

Sverige ligger just nu på tredje plats, medan australiensarna är de mest nöjda och välmående personerna, tätt följda av kanadensarna, medan turkarna är minst nöjda med tillvaron.

Foto: © Discovering The Planet
Källa: [Dagens Industri][OECD]
 

0
fb-share-icon0
20
fb-share-icon20

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *