Eiffeltornet, Frihetsgudinnan, Lutande Tornet i Pisa är alla några av de kändaste turistattraktionerna. Och ibland kan de till och med kännas som turistfällor. Själv har jag varit i New York ett flertal gånger utan att någonsin varit uppe i Empire State Building. Jag föredrar att turista på lite mindre kända platser. Men ibland bara måste man bli “Turistjavisst”.

Enligt tidningen Forbes finns det några turistfällor i världen som bara måste ses. Långt ifrån alla turistattraktioner är dåliga och det finns skäl till att vissa förblir populära år efter år efter år. “För att de är roliga, minnesvärda och sevärda”, skriver Forbes. Men det gäller att skilja agnarna från vetet. Här är Forbes Tio i Topp lista.

London eye är den största betalattraktionen i hela Storbritannien och köerna kan vara långa, men utsikten ska vara värd det. 3,5 miljoner besökare per år.

Kinesiska Muren! Du måste trängas med tusentals och kryssa mellan sjabbiga souvenirbutiker, men du kommer att för evigt vara tacksam över att du åkte dit enligt Forbes!

Det finns inte en Tokyo-guide utan fiskmarknaden i Tsukiji som en av huvudattraktionerna. Men det är “en syn utan dess like” och “väl värt ett besök”.

Stingray City är de grunda vattnen i nordöstra hörnet av Grand Caymans “North Sound”. Du har klappat en hund, häst och kanske en åsna, men har du klappat en rocka?

Café du Monde i New Orleans, USA, är en klassisk turistfälla öppet 7 dagar i veckan, 24 timmar om dygnet [förutom på julafton] Men “the locals” älskar det! “Helt enkelt ett måste för den som besöker New Orleans”.

En guidad tur på Sydney Harbour Bridge tar några timmar och är kanske inget för den höjdrädde. Men besöker du Sydney måste du bara dit.

Många tycker att en guidad båttur på Seine-floden är värt att hoppa över. Ett stort misstag, enligt Forbes.

“Är gondolerna i Venedig enbart för besökare? Absolut. Är de lite töntiga? Självklart. Men hur som helst är upplevelsen att åka en gondol på Venedigt kanaler så magisk och unik att det helt enkelt inte kan hoppas över”, skriver Forbes.

Ingen stad är lika turistig som Las Vegas. Men här finns många gratisnöjen, och det sparas inte på krutet för att underhålla!

Oavsett om du gillar Elvis eller inte så är Graceland väl värt ett besök!
 

Källa: [Dagens PS][Forbes]
 

20
fb-share-icon0
20
Pin Share20

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *