Klassisk svensk Massage? Lermask? Kanske till och med kroppsbehandling med Choklad? Numera är det annat som gäller. Idag är de bahandlingarna lite för vanliga. Här kommer tio annorlunda behandlingar man kan prova jorden runt.

 

1. Hudbehandling med snigelslem i Chile

”Crema de Caracol”, eller snigelslem, fungerar som en naturlig antibiotika och sägs göra underverk med exempelvis brännskadad hud eller hud med acneärr. Krämen används på span runt om i Chile men kan även beställas hem i en liten tub för dig som inte har vägarna förbi Sydamerika.

 

2. Bli yngre med Kaktus och Tequila i Mexiko

Saften från pressad och jäst kaktus blandas med tequila som sedan kletas in över din kropp. Effekten påstås vara föryngrande. Pris, cirka 1 300 kr för 50 minuters behandling.

 

 

3. Massage för exhibitionister i Venedig, Italien

Om du innerst inne är en exhibitionist kan detta vara något för dig. Rofullt vaggad i en gondol blir du både blottad och knådad på samma gång. Pris: Cirka 4 400 kr för 40 minuters behandling på Hotel Cipriani.

 

 

4. Helkropps fiskspa på Malaysia

Garra rufa är en liten fisk som mer än gärna snaskar bort orenheter och förhårdnader från din hud. Fiskbehandlingar är sedan några år tillbaka riktig populära, inte bara i Asien utan även i västvärlden, men då har det främst handlat om fiskpedikyr. På Sampuoton Spa i Selangor, Malaysia, låter man gästerna doppa hela kroppen i ett fiskbad som bland annat sägs ha mycket bra effekt på olika hudåkommor, däribland acne. Pris: Cirka 650 kr för en helkroppsbehandling.

 

 

5. Ormmassage i Israel

Lider du av migrän eller ömma muskler? Då kan ormmassage vara något för dig. På Ada Baraks Plant Farm & Spa i norra Israel får sex rejäla ormar kräla omkring på gästernas ryggar i avslappnade syfte. Ormarna beskrivs som kalla, torra och släta och är inte giftiga, men hålls ändå under kontroll av personalen så att de inte slinker iväg eller råkar bita den, förhoppningsvis, mycket avstressade gästen. Pris: Cirka 650 kr för en behandling.

 

 

6. Ansiktsbehandling med fågelbajs i New York och Hawaii

I ansiktsbehandlingen The Geisha Facial ingår avföring från näktergalar . Behandlingen sägs ljusa upp, mjukgöra och ge näring åt huden och ge den där eftertraktade pärllystern. Den sägs även hindra åldrandet av hyn. Att använda bajs i ansiktet är inte ett nytt påhitt. Riktiga japanska geishor har länge använt sig av den magiska ingrediensen för att hålla sin hud i skick under all den tunga makeup de tvingas bära under dagen. Pris: 4 500 kr.

 

 

7. Isande skönt på Haikko Herrgård och Spa, utanför Borgå i Finland

Tre minuter i en stor frys med cirka 110 minusgrader ger kroppen en chock som sägs ha undergörande verkan. Under behandlingen skyddas händer och fötter av vantar och sockor för att inte frysa fast. Köldterapi lindrar olika led- och muskelbesvär, stressymptom och hudproblem. Dessutom sover man gott efteråt. Pris: Cirka 275 kr för en behandling.

 

 

8. Gyllene behandling på Veronica Spa and Skin Care Center, Malibu USA

De gamla egyptierna hade en guldidé som i dag lockar Hollywoods stjärnor till ett spa i Kalifornien. En mask av guldstoff läggs över ansiktet och resultatet är en hy som får extra lyster. Pris: 3 200 kr för 90 minuters behandling.

 

 

9. Njut av tio händer på Qua Spa på Caesar’s i Atlantic City, USA

Tio händer letar sig över kroppens alla vrår och resultatet är en njutning som inte går att beskriva. Behandlingen kallas ”Diece Mani” och förekom på de syndfulla badanläggningarna under den gamla romartiden, nu finns den också på Ceasars Palace. Pris: Cirka 4 000 kr.

 

10. Bada i öl på Chodovarbryggeriet i Chodova Plana, Tjeckien

På spat Prave Pivni Lazi, som drivs av bryggeriet Chodovar, i Tjeckien kan du beställa ”The Original Beer Treatment” tillsammans med en massage för den ultimata upplevelsen. Ölbadet sägs vara bra både för hud och hår men ska även boosta immunförsvaret och fungera som mentalt avslappnande. Och självklart ackompanjeras upplevelsen med en kall öl att dricka under tiden. Pris: Cirka 200 kr, en flaska öl att dricka ingår.

 

 

11. Bada i vin på Park Hotel Bad Salzig, vid Baden-Baden i Tyskland eller på spa i Japan

Att bada i vin under två och en halv timme är rena föryngringskuren, i alla fall enligt fransk forskning. En inpackning av druvkärnor gör hyn pigg. Kroppen gnuggas med olja från vindruvekärnor som innehåller antioxidanter och andra ämnen som ska motverka åldrande. Pris: Cirka 1 300 kr för 2,5 timmes spabehandling med vintema. Liknande behandling kan man få i Japan, på spat Kowakien Yunessan. Men här delar man vinet med många andra i en pool fylld av den röda drycken.

 

 

12. Virtuell Delfin Terapi på La Quinta Healing Arts Spa in California

På La Quinta kan man du få Delfin Terapi allt genom en virtuell värld. Ett vibrerande bord, en plasma Tv ovanför med simmande delfiner och ljuden av delfiner i hörlurar ska få dig att må bättre.

 

 

BildKälla: Banderasnews, Odee, Odditycentral

 

20
fb-share-icon0
20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. En reseblogg för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor och personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Blog Discovering The Planet.

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.