Nu har Forex släppt sitt semesterindex för i år. Man har listat de mest prisvärda destinationerna för svenskarna sommaren 2014. Indexet jämför genomsnittspriser på en rad produkter i 57 länder världen över. Exempel på produkter som jämförs är snittspriset för en hotellnatt, ett restaurangbesök, en taxiresa och en halvliter öl.

 

Det svenska prisläget är indexerat till 100 och på så sätt kan man enkelt se vilka länder som är dyrare respektive billigare än Sverige. Jämförelsen visar att inom Europa är det Bulgarien och Litauen som erbjuder mest förmånliga priser. Absolut billigast på årets index i Asien är Fillippinerna följt av Thailand. Hela sju länder har ett index under 50 vilket innebär att priserna för att semestra i dessa länder är lägre än hälften jämfört med Sverige. Dyraste länderna är Monaco, Norge och Schweiz.

 

Prisexempel på billigast respektive dyrast:

Cappuccino:
Indien 7 kr versa Norge 38 kr

Hotellnatt:
Litauen 686 kr versa Monaco 2.103 kr

Taxi (5 km):
Egypten 10 kr versa Schweiz 181 kr

Öl (0,5 liter):
Filippinerna 6 kr versa Norge 75 kr

 

 

0
fb-share-icon0
20
fb-share-icon20
Daniela Nasteska

Daniela Nasteska

Välkommen till resebloggen Discovering The Planet. En reseblogg för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss av våra resor, upplevelser och intryck. Du är välkommen att följa med på vår resa.

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *