Världens näst djupast hål, Mirny Diamond Mine

 

Några av världens största hål är skapade av människan. Den övergivna diamantgruvan Mirny Diamond Mine, eller ibland kallad The Mir Mine,  i östra Sibirien i Ryssland är världens näst största hål[den största är Bingham Canyon Mine].

 

Den grundades av Stalin för att tillgodose det stora behovet av diamant i industrin. Grävandet avslutatades och gruvan övergavs när det blev för svårt att gräva djupare i detta massiva hål. Gruvan är 525 meter djup och har en diameter på 1 200 meter. Utgrävningarna började 1957 under otroligt svåra förhållanden. En vinter på sju månader om året frös grunden och gjorde det svårt att bryta de vulkaniska stenarna, kimberlite. Kimberlit är en magmatisk bergart tillhörande peridotitgruppen som kan tyda på att det finns diamantfyndigheter i marken.

 

 

Translation;
The second largest man made whole on our planet is the Mirny Dimond mine in Siberia in Russia. It was abondoned when it became to hard to dig because its depth.

 

Bildkälla: News Distractify, Telegraph, Atlasobscura, Amusingplanet, Guff

 

0
Nyare Inlägg
Äldre Inlägg
Daniela Nasteska Olsson

Välkommen till resebloggen Discovering The Planet. En reseblogg för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss av våra resor, upplevelser och intryck. Du är välkommen att följa med på vår resa.

Inga kommentarer

Lämna en kommentar