Världens största flygplats…

Beijing International Airport i Daxing

 

2008 öppnade Beijing International Airport. Då var den världens största. Idag är den världens näst största och 2014 passerade 86 miljoner resnärer här. Största flygplatsen sett till antalet passagerare är Hartsfield International i Atlanta med sina 96 miljoner passagerare förra året och på tredje plats hittar man London Heathrow med 73 mijloner passagerare.

Men just nu bygger man en ny flygplats i Kina. Flygplatsen Beijing International Airport i Daxing planeras vara klar 2018. Med snabbtåg kommer det ta ungefär en halvtimme att ta sig till flygplatsen från centrala Peking. Det är arkitektbyrån Zaha Hadid och ingenjörsbyrån ADPI som står bakom designen. Terminalbyggnaden ska bli ungefär 700 000 kvadratmeter stor vilket enligt arkitektbyrån blir störst i världen.

Tanken är att 45 miljoner passagerare per år ska kunna passera på flygplatsen inledningsvis. Det är nästan 125 000 personer per dag. Passagerarantalet kan dock komma att öka med tiden och man räknar med att så småningom klara av 72 miljoner passagerare per år.

Arlanda och de andra skandinaviska flygplatserna ligger på lite drygt 20 miljoner passagerare årligen.

 

Beijing International Airport Daxing

 

Translation;
Worlds largest airport will be ready in 2018 in Beijing, Daxing, in China. 

 

Källa: [Telegraph][Metro][Zaha Hadid]

 

77
Nyare Inlägg
Äldre Inlägg
Daniela Nasteska Olsson

Välkommen till resebloggen Discovering The Planet. En reseblogg för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss av våra resor, upplevelser och intryck. Du är välkommen att följa med på vår resa.

No Comments

Leave a Comment