Forbes Magazine har korat de mest unika platserna på jorden. De har tittat på platser i världen som erbjuder helt unika upplevevelser. Resor som erbjuder upplevelser som sätter sig djupt i både minne och själ och som kanske till och med förändrar ens liv. Här är Amerikanska Forbes Magazine lista på de mest unika destinationerna i världen.

Azorerna består av nio vulkaniska öar och ligger mitt ute i norra Atlanten. Trots att språket är portugisiska är både kultur och maten något helt annat..

Bhutan är världens i dag yngsta demokrati. Beläget högt upp i Himalaya ligger det lilla buddhistiska landet som fått smeknamnet “the last Shangri-La”.

“Vissa platser erbjuder sådan unik natur att det får det att kännas du har lämnat jorden och svävar bland stjärnorna”, skriver tidningen om Mosquito Bay i Vieques i Puerto Rico.

De varma bassängerna i Blå Lagunen på Island är ett populärt resmål för turister från hela världen. Det är en av de saker man måste göra under din livstid.

Världens största undervattensmuseum finns i Cancun i Mexiko. Här har konstnären och skulptören Jason de Caires Taylor ställt ut över 400 statyer vilka kan nås av snorklande turister.

1986 exploderade Chernobyl i dåvarande Sovjetunionen [i dag Ukraina] och det gamla kärnkraftverket står i dag i ruiner. Det har tidigare varit möjligt att få guidade turer men under 2011 öppnar officiellt för turister.

Du behöver inte resa långt för att uppleva något unikt. 20 mil norr om polcirkeln i Jukkasjärvi ligger Ishotellet som varje vinter byggs upp för besökande turister.

Madagaskar ligger drygt 35 mil utanför Afrikas östkust. Ön har varit så pass isolerad att hela 90 procent av landets växtliv inte finns någon annanstans i världen.

Långt ut i Indiska Oceanen ligger paradisöarna Maldiverna. Som världens plattaste land, endast knappt två meter över havsytan, hotas Maldiverna av översvämningar om världshaven skulle stiga.

17.000 kvadratmeter stora Okavango i Botswana är södra Afrikas största våtmarksområde. Hit reser turister världen över för att skåda elefanter, lejon, leoparder och mycket mer.

Dubais konstgjorda skärgård av butiker och lyxhotell, Palm Islands, är trots att det än inte är helt färdigbyggt “imponerande”.

Santorini i Grekland är världens enda bebodda vulkankrater. “Bland de vackraste av Greklands drygt 6.000 öar”, skriver tidningen. Här finns även Medelhavets bästa mat.

Omkring sex mil söder om den hamnstaden ligger Yakushima. Ön, som utsetts till ett världsarv, är både klassiskt japansk men också väldigt unik.


Maldiverna

Bhutan

Dubai

Island

Källa: [Dagens PS]
  

0
fb-share-icon0
20
fb-share-icon20

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *