När det gäller nytänkande och design, kan man inte klandra Dubai för att vara fega. Emiratet har redan världens högsta byggnad [Burj Khalifa] och flera konstgjorda öar vid kusten [Palm Tree Islands]. Nu har man planerat att bygga ett hotell som ska ligga 10 meter under vattenytan, Water Discus Hotel.

Dubais nya lyxhotell ska bestå av flera “diskussar” som ska sväva både över och under vattenytan. Delen över ytan kommer hållas uppe med hjälp av tre pelare, och en mittenpelare med hiss och trappa som ska förbinda de båda diskusarna. Hotellet kommer ha 21 hotellrum, en bar och ett dykcenter. Alla 21 rummen under vatten ska vara mer eller mindre integrerade med undervattensvärlden. Ett speciellt ljussystem kommer lysa upp så att floran och faunan på utsidan syns tydligt och med hjälp av högteknologisk utrustning kommer besökaren att kunna titta på små varelser genom mikroskopisk fotografering. Utanför rummen ska det finnas undervattenskameror som besökarna ska kunna styra och ta kort med. Korten ska man sedan få ta med sig hem som minne. Alla rum ska dessutom ha internetuppkoppling, skeppsradiosystem och satellittelefoner.

Utöver en titt på havslivet på nära håll ska “Water Discus Hotel” erbjuda dykning, vattensporter, spa och restaurang. Och en pool, för den som tröttnar på havet. Exakt var, eller när, hotellet kommer att byggas är oklart.

 

 

Källa: [Deep Oceans Techology][Svd][Daily Mail][Reseaktuellt]

20
fb-share-icon0
20
Pin Share20

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.