På tal om konstgjorda öar, är det snart premiär för världens största konstgjorda öar i Sydkorea, Hangang Project. Huvudstaden Seouls nya landmärke blir tre öar som flyter på floden Han. Ett projekt som ska ha kostat dryga 88 miljoner dollar, eller ungefär 560 miljoner kronor, att färdigställa.

Öarna, som kommer att stå helt klara i september i år går i tre olika teman:
Viva, den första ön, kommer kännetecknas av en rad kulturella aktiviteter.
Vista, som är den största ön, kommer ha fokus på konferenser, konserter, festivaler och utställningar .
Terra, som är den minsta ön, kommer vara ön för marin avkoppling, en bas för sport och fritid saktiviteter, och där kommer även finnas ett klubbhus och en brygga för båtar .

Tillsammans blir öarna över 20.000 kvadratmeter stora och ska ha utrustats med toppmoderna och miljövänliga säkerhetssystem för att hålla öarna på plats under oväder. Förhoppningen är att de nya öarna ska lyfta Sydkorea som turistland, säger man på Hangang Project. “Vi hoppas att de flytande öarna ska bidra till att lyfta Souls varumärke som ett av landets viktigaste landmärken.”

Källa: [Exinteriordesign][Dagens PS][Prnewswire]

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. En reseblogg för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor och personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Blog Discovering The Planet.

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *