Danmark, Köpenhamn, Momondo

SAMARBETA MED OSS

Discovering The Planet är en av Sverige äldsta och största resebloggar. Sedan starten 2008 har den blivit utsedd till en av Sveriges bästa bloggar och fått pris ett flertal gånger. Senast 2019 av Momondo som Sveriges bästa Reseblogg och 2016 fick vi pris för Visuall Storyteller. Vi har idag över 450 000 unika besökare per år och 1.4 miljoner sidvisningar.

 

Vi gör gärna samarbeten som ligger inom ramarna för bloggen och är öppna för era förslag och kampanjidéer. Vi samarbetar gärna med företag som vi anser kan ha ett värde för vår blogg/magasin och våra läsare. Vi har tidigare samarbetat med varumärken som Momondo, Visit Flanders, Visit Berlin, German National Tourist Board, Stenaline, EF Education, Flight Right, Lion Alpin, Visit Kristianstad och många fler. Se några av våra samarbeten här.

 

VARFÖR SKA NI SAMARBETA MED JUST OSS?!


1. KVALITETEN

Att leverera ett innehåll som håller hög kvalitet i både text och bild, är för oss kärnan i våra samarbeten. Vi jobbar med längre och mer omfattande artiklar och storytelling, som kompletteras visuellt med mycket bilder. Detta leder ofta till att många partners välja att även köpa loss bilder för användning i egna kanaler.

2. LEVERANSTID

När ni jobbar med traditionell media, kan ni ibland få vänta på ett resultat i flera månader. Ibland till och med ett år. Dessutom är kostnaden oerhört stor. Vi levererar inom en rimlig tidsram som vi gemensamt kommer överens om.

3. DIGITALT CONTENT & SEO

Vi hade 2021 över 1.4 miljoner sidvisningar och nästan all vår trafik kommer från Google. Det ger er artikel bra odds att få hög synlighet på Google över lång tid. Digitala artiklar lever ju dessutom i princip för alltid, medan en artikel i traditionell media försvinner inom några veckor. Vi använder SEO [sökmotoroptimering] på alla våra artiklar inom rimlighet. Hos oss kommer alltid storytellingen först, vilken vi förstärker med SEO.

4. SOCIALA MEDIA

Vi är idag aktiva på Facebook, Instagram och Youtube och har där en total räckvidd på cirka 20 000 personer. Vi kan göra anpassade, sponsrade samarbeten för er i våra SoMe kanaler.

 

Danmark, Köpenhamn, Momondo

 

HUR KAN VI SAMARBETA


Vi erbjuder samarbetsmöjligheter inom allt från sponsrade inlägg, pressresor och sponsrade resor, artiklar och content, ambassadörskap, till längre kampanjer och tävlingar. Vi skriver enbart på Svenska på bloggen och förbehåller oss alltid redaktionell frihet.

1. SPONSRAD ARTIKEL

Vi skriver om dig, ditt företag, din produkt eller din destination. Tillsammans hittar vi ett tema och sedan får du ett utkast att godkänna för publicering. Exempel på tidigare samarbeten hittar du här.

2. SPONSRAD RESA

Vi tackar ofta ja till pressresor. Men eftersom dessa inte är betalda, kan vi inte garantera någon synlighet i våra kanaler. Vill du vara säker på vad du får ut från vårt besök, samarbeta med oss genom en sponsrad resa. Då besöker vi din destination och skapar innehåll utifrån det. Vi skriver ett kontrakt där vi kommer överens om, hur många inlägg som ska produceras både till blogg och sociala medier och andra möjligheter för exponering som finns. Vi har bland annat samarbetet med länder som Tyskland, Tjeckien och Italien.

3. AMBASSADÖRSKAP

Här har ni en möjlighet att synas i våra kanaler under en längre period. Tillsammans tar vi fram en kampanj som passar oss, er och våra läsare. Ett exempel är vårt ett och halvt åriga Ambassadörskap med Momondo. Ett sådant samarbete bygger upp förtroendet hos våra läsare. Självklart kräver det att vi har samma värderingar och samarbetet har ett värde för våra läsare. Dessutom är det mer kostnadseffektivt.

4. SOCIALA MEDIA CONTENT CREATION

Behöver du operativ hjälp att sköta ditt Instagramkonto? Vi kan hjälpa till med både att skapa content och att dagligen sköta kontot åt er.

5. BILDBANK

Behöver du en bildbank för framtida bildbehov? Vi hjälper dig att ta alla bilder du behöver.

6. PRESSUTSKICK & VARUTESTER

Vi tar emot pressutskick och produktprover inom alla kategorier för att hålla oss uppdaterade. Vi garanterar inte synlighet eller omnämnande, men tipsar gärna våra läsare om det som vi tror är av intresse för dem. Pressutskick är inte ersättning för utfört uppdrag och utskicket garanterar inte synlighet i våra kanaler. För garanterad synlighet gäller samarbete via redaktionella inlägg. Om du representerar ett företag eller en PR-byrå och vill skicka produktprover eller vill samarbeta med oss, mejla oss gärna.

 

Året som gick

 

PR & POLICY


Alla samarbeten märks ut som sådana enligt marknadsföringslagen och branschorganisationens rekommendationer. Även då ett inlägg är ett samarbete är alla åsikter och omdömen alltid våra egna och går inte att köpas. Vi reserverar oss alltid redaktionell frihet. Vi märker ALLTID ut betalda inlägg som samarbeten och det gäller alla våra kanaler.

 

Discovering The Planet varumärkesskyddat, momsregistrerat och godkänt för F-skatt.