Vill man ha romantik på hög nivå är det kanske restaurangen Solo per Due i Vacone, knappt 7 mil norr om Rom i Italien, som man ska boka bord på. Man lovas inte bara ett bord för två i intim miljö, man får hela restaurangen för sig själv och sin partner. Här finns nämligen bara plats för två gäster. Priset för en meny är 250 euro per person, men då ingår en flaska vin, musik, blomsterarrangemang och en kypare klädd i smoking.

 

Men det finns fler restauranger som slåss om priset för världens minsta restaurang. Medan man i alla storstäder kan hitta restauranger med stora lyxiga matrum som tar in flera hundra gäster varje kväll, finns det också många som gör det motsatta. Bara tar in en handfull gäster eller ännu mindre. Ibland handlar det bara om ge en unik och lyxig upplevelse, men ibland handlar det om att det inte finns mer utrymme i lokalen.

 

Fan’er i Kina är Beijing minsta restaurang. Namnet betyder cool eller stilig, men man behöver varken vara det ena eller det andra för att äta här. Den är bara 7,2 kvadratmeter och är så liten att det bara finns plats för en stol, en pall och ett bord. På menyn finns friterade hamburgare och pumpamilkshake. En annan av de minsta restaurangerna hittar man vi i grannlandet Finland. Kuappi i Iisalmi är en trähydda mitt ute i ingenstans mitt i Finland. Det finns precis plats för ett bord och ett litet kök, men man trots det tryckt in en full bar, men så klart med miniflaskor.

 

I Österrike finns restaurangen Holzknechthütte i Nockberge National Park. The Almdorf Seinerzeit är skogshydda där man hittar den lilla restaurangen. På Holzknechthütte tillagas och serveras maten precis framför dig. The Squeeze-In i Sunbury Pennsylvania i Usa är en “a hole-in-the-wall” restaurang med endast fyra stolar. Lite rundare gäster kan som namnet anger få pressa sig in. På menyn har man varm korv med olika tillbehör.

 Translation
There are a lot of small restaurants in the world. Some the smallest regarding space and some the smallest regarding how many guest they can seat. Here are a few of the smallest I could find.

 

Bildkälla: Huffingtonpost, Honestcooking, Thebeijinger][Travel.Spotcoolstuff, Almdorf

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *