Att återvinna genom att handla på loppisar och loppisbodar tycker jag är en underbar grej för vår miljö. Men det finns de som tar det här med återvinning på ännu mer allvar. En sådan tjej är Sandra Karlsson som har bloggen “Skrot och Skräp i Mitt Hjärta”.

 

Jag läste om henne i tidningen “Hemma i HSB” och blev både faschinerad och inspirerad. Hon har verkligen talang för att förvandla sådant som de flesta anser är skräp till något trendigt och häftigt.

 

En trasig gammal TV blir en snygg hylla, ett oljefat blir ett nattduksbord, några kastrullock blir ett kakfat, bilder från gamla böcker blir fina tavlor och en gammal vägskylt blir en fin hylla. Sitt material hittar hon i bland annat ödehus och containrar.

 

Sandras bästa tips för inspiration är att leta tips och inspiration på Internet. Man ska söka på de engelska orden för återanvändning, reuse och repurpose så får man massor med träffar. Ett annat tips är att läsa pysseltidningar. Har du kanske något bra tips på vad man kan återanvända på ett smart sätt eller var man kan hitta ännu fler bra tips?

 


 

 

0
20
fb-share-icon20
Daniela Nasteska

Daniela Nasteska

Välkommen till resebloggen Discovering The Planet. En reseblogg för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss av våra resor, upplevelser och intryck. Du är välkommen att följa med på vår resa.

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *