Att återvinna genom att handla på loppisar och loppisbodar tycker jag är en underbar grej för vår miljö. Men det finns de som tar det här med återvinning på ännu mer allvar. En sådan tjej är Sandra Karlsson som har bloggen “Skrot och Skräp i Mitt Hjärta”.

 

Jag läste om henne i tidningen “Hemma i HSB” och blev både faschinerad och inspirerad. Hon har verkligen talang för att förvandla sådant som de flesta anser är skräp till något trendigt och häftigt.

 

En trasig gammal TV blir en snygg hylla, ett oljefat blir ett nattduksbord, några kastrullock blir ett kakfat, bilder från gamla böcker blir fina tavlor och en gammal vägskylt blir en fin hylla. Sitt material hittar hon i bland annat ödehus och containrar.

 

Sandras bästa tips för inspiration är att leta tips och inspiration på Internet. Man ska söka på de engelska orden för återanvändning, reuse och repurpose så får man massor med träffar. Ett annat tips är att läsa pysseltidningar. Har du kanske något bra tips på vad man kan återanvända på ett smart sätt eller var man kan hitta ännu fler bra tips?

 


 

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *