Veckan i Ungern flög förbi. Fylld med massor av bästa maten, bästa dryckerna, bästa restaurangerna och bästa guiderna. Men sällan pratar jag om dagarna som kommer efter en resa. De där dagarna när ni som följer mig kanske märker att det bli helt tyst på Social Media och att jag svarar dåligt på kommentarer.

 

Det finns så klart flera anledningar till det. Den första är så klart att jag lever med ME/CFS. En sjukdom som på ytan är osynlig, men som jag kämpat med i över tio år. Tack och lov har det för mig utvecklats på rätt håll. Dock klarar varken min kropp eller hjärna överbelastningar. Något som bloggresor ger. Ett av symptomen för ME är kronisk trötthet. Vissa tillfällen kan jag skjuta den kroniska tröttheten framför mig, men den låter inte vänta på sig efter reseprogrammets slut.

 

Denna gången var ingen skillnad. För en resa på fyra dagar, blev återhämtningen fem dagar. Det innebär fem dagar av totalt sängliggande och med en nersläckt dator. Även kommunikationen utåt är marginell. Jag påverkas också oerhört av mörker och kyla och denna hösten och vintern har inte varit något undantag. Jag har varit sängliggande helt utan energi sedan mitten på November. Normalt hade vi rest i mellandagarna, men orken har inte räckt till. Och det är också anledningen till att det har varit ganska tyst både här och på Sociala Media. Och eposten som jag borde svara på har växt på hög.

 

Det svåra är ju att se på mig att jag har denna osynliga sjukdom. Jag är oftast glad, positiv och älskar att diskutera och uppleva nya saker. Ett säkert tecken på att jag börjar falla igenom, är att jag blir lite svår att nå och jag blir ovanligt tyst. Jag har svårt för tystnader och pratar annars gärna och mycket med både guider, kolleger och organisatörer. Sedan senaste resan har också systemkameran fått vila. De få bilder jag har tagit är tagna med mobil, min eller vänners och familjs. Därav den underbara kvaliten :).

 

 

LJUVLIGA JULHELGEN

Trots tröttheten har jag haft en helt Julhelgen varit helt ljuvlig. Fyra dagar i rad har det firats med både familj och vänner. Så mycket skratt och glädje som så klart ger oerhört mycket energi. Vi tjuvstartade Julen i slutet på November med Cavaglögg och Julpyssel i vår stuga. Jag vet inte om årets Julkulor blev det bästa vi gjort, men lika kul som vanligt. I början på December var det dags för den årliga kusinträffen. Alla kusinerna samlas och äter god mat och uppdaterar varandra om vad som hänt under året som gått.

 

Nej, jag gråter inte :), försöker hålla mig för skratt när tjejerna gör konstiga miner när jag försöker filma :)))

Julhelgen

 

Lilla Julafton fortsatte traditionen med Bingolotto och tapas hos Mamsen. I år fick också systerdöttrarna vara med. Jag väcktes med en underbar kram på Julafton av mina fina, sjuåriga systerdotter. Vi åt Julfrukost i soffan och tittade på Tinkas Juleäventyr. Den Danska Julkalendern. Om ni missat den, se den. Julafton firades hos syster. Massor av god mat, mys, Julklappsspel och en riktigt lugn och go Julafton.

 

 

Vi fortsatte Julhelgen hos kära mor på Juldagen. Hela familjen och kusiner samlades för en dag med massor av skratt och ännu mer Julklappsspel. Och till sist, i fredags, en kväll med finaste väninnorna. Jösses vad vi skrattade. Ni vet en sån där kväll när tiden bara går oerhört fort. Närmaste veckan blir det därför väldigt lugnt. En vecka för att återhämta sig. Även Nyårsafton blir det faktiskt återhämtning och inget firande.

 

Önskar er alla ett Gott Nytt År och ett hälsosamt och upplevelserikt 2020. 

 

Julhelgen

 

Translation
This holidays has been just lovely. We have been celebrating for four days with family and friends. I just love Christmas and I am so fortunate to have amazing family and friends. 

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *