2019 ligger nu i backspegeln och det har åter blivit dags att summera året som gått. Detta året blev det tre utlandsresor mindre än året innan, men lite fler roadtrips här hemma i Sverige. Jag har dessutom utforskat min egen hemkommun Kristianstad i större omfattning detta år. 

 

2019 var också året då tog jag steget att satsa hundra procent på bloggen. Jag avslutade tjänsten som Ekonomiansvarig på vårt företag, efter tolv år där, för att kunna fokusera helt på det egna företaget. Det var dessutom första gången jag arrangerade en bloggresa. Jag och Kristianstad Kommun bjöd hit åtta resebloggare för att utforska vår vackra stad.

 

VAD HAR ÅRET 2019 INNEBURIT I SIFFROR?

7 utlandsresor blev det detta år.
8 besökta länder.
1 nytt land, Maldiverna.
4 roadtrips i Sverige.
4 huvudstäder.
? nya städer. Räknar aldrig städer av någon anledning. Kanske något för 2020 :).
114 nya inlägg [122 nya 2018].
Vi dubblar antalet unika besökare och sidvisningar mot 2018.

 

Vad 2020 kommer innebära i resande vet jag inte än. Denna hösten och vintern, precis som samma period förra året, har hälsan inte varit i topp och det påverkar så klart resandet. Jag tar en dag i taget och i skrivande stund har vi inga resor bokade. Jag har så klart en önskeresa som jag hoppas vi ska kunna göra i Februari, men vem vet hur det blir.

 

 

FAVORITUPPLEVELSE

Detta år fick jag uppleva något som funnits på min bucketlist sedan jag var tonåring. Och det var att få se djävulsrockor i verkligheten. Och under vår resa till Maldiverna fick jag äntligen uppleva detta fantastiska och magiska djur. En stor bonus blev att vi också fick se valhaj. En annan bucketlistupplevelse var vår kanalbåtsresa i Frankrike.

 

FAVORITSTAD

Under året som gått har jag bara besökt fyra huvudstäder. Malé på Maldiverna, Lissabon i Portugal, Köpenhamn i Danmark och Budapest i Ungern. Av dessa är Lissabon favoriten utan konkurrens. Däremellan har jag besökt några mellanstora städer som blivit favoriter. Bland annat Karlsbad i Tjeckien, Carcassone i Frankrike och St Ives i Cornwall i England.

 

FAVORITLAND

Ja, ni har nog gissat det. Maldiverna vinner detta år alla kategorier av resande. Och inte bara det, det placerar sig i toppen bland länderna med våra favoritstränder. Men också vår roadtrip och kanalbåtsresa på Canal Du Midi i Frankrike placeras sig som en toppfavorit.

 

FAVORITHOTELL

Måste bli Chateau de Siran i Franska Languedoc. Ett ljuvligt inrett rum på slottet som dessutom bjöd på en fantastisk mat och vinupplevelse. Tätt följd av vår bungalow på Maldiverna. Kanske inte på grund av bungalowen själv, men för att man kunde kliva direkt ut på stranden när man vaknade.

 

Tack alla ni som besökt oss här på sidan under året. Ser fram emot att få dela ett nytt år med er, nya resor och nya äventyr. Gott Nytt år på er!

 

Tidigare års sammanfattningar hittar ni här, 2015, 2016, 2017, 2018.

 

JANUARI | HEMMA I SVERIGE

Vi valde detta år att flytta fram vår vinterresa till Mars. Istället stannande vi hemma och jobbade.

 

 

FEBRUARI | HEMMA I SVERIGE

Januari gick över i Februari och det blev ytterligare en månad här hemma i Sverige. Men i Februari hittade vi, efter många års sökande, vårt sommarställe. Några mil från Kristianstad har vi nu en liten tillflyktsort. Jag blev dessutom faster för första gången till en underbar liten kille som heter Dino.

 

 

MARS | MALDIVERNA

Bara en dag efter att vi skrivit kontrakt på vår stuga, åkte vi på årets resa. Två veckor på Maldiverna. Välbehövlig vila i en helt underbar miljö. Stränderna och vattnet på Sun Island slog vår tidigare oslagbara favorit Boracay på Filippinerna. Vi hade inte kunnat önska oss mer, men hade dessutom den fantastiska turen att få se valhaj, djävulsrocka och massor av andra fiskar och hajar.

 

Maldiverna, Sun Island, South Ari Atollen

Maldiverna, Sun Island, South Ari Atollen

Maldiverna, 11 saker att se och göra

 

APRIL | HEMMA I SVERIGE

I April spenderade vi mycket tid i vår nya stuga. Lyxigt att äntligen ha en trädgård och nära till stranden. Vi har ju bara bott i lägenhet under alla våra år ihop.

 

Sverige, Skåne, Nyehusen

 

MAJ | PORTUGAL, DANMARK, SKÅNE & TJECKIEN

Och så kom Maj. Maj brukar generellt vara en resemånad för mig, så och i år. Första resan gick till Lissabon i Portugal med mamma och syster. Vi blev överförtjusta i Lissabon. Bara en vecka senare var vi Köpenhamn för ett event med Tyska Turistbyrån. Sedan var det dags för helgen med resebloggare här i Kristianstad. Och bara några dagar efter det var jag på väg till Tjeckien för att upptäcka Karlsbad som kom att bli en av favoritstäderna för 2019.

 

Portugal, Lissabon, Alfama

Sverige, Skåne, Yangtorp Tempel

Sverige, Skåne, Åhus, Absolut Home

Tjeckien, Karlsbad, Karlovy Vary

 

JUNI | HEMMA I SVERIGE

Efter en intensiv månad var vi glada att kunna ta det lugnt några veckor och ladda batterierna. Det blev några turer till stugan och lite promenader på stranden.

 

Sverige, Skåne, Nyehusen

Sverige, Skåne, Nyehusen

 

JULI | VÄRMLAND & SKÅNE

Juli blev månaden när vi upptäckte lite mer av Sverige. Vi gjorde en roadtrip som tog oss från Kristianstad till Göteborg, Smögen, Särö och Karlstad. En vecka senare upptäckte jag Nordöstra Skåne och nya platser i mitt närområde.

 

Sverige, Värmland, Karlstad

Sverige, Värmland, Karlstad

Sverige, Värmland, Karlstad

Sverige, Skåne, Hässleholm

Sverige, Skåne, Kristianstad, Kjugekull, Bouldering

Sverige, Skåne, Kristianstad

 

AUGUSTI | FRANKRIKE & MONACO

I augusti var det så dags för resan som funnits på vår bucketlist i över 15 år. Att åka på kanalbåt på Canal Du Midi i Frankrike. Vi började resan med en roadtrip från Nice till Languedoc för att därefter göra vår kanalbåtsresa. Hela resan avslutades med en roadtrip till Monaco.

 

Frankrike, Languedoc, Canal du Midi, Paraza

Frankrike, Franska Rivieran, St Raphael

Frankrike, Languedoc, Aigues Mortes

Frankrike, Canal du Midi, kanalbåt

 

SEPTEMBER | ÖSTERLEN I SKÅNE

Denna månad blev det en weekend i Kivik på Österlen med goda vänner. En helg som gick i maten och vinets tecken.

 

 

OKTOBER | ENGLAND

I Oktober bar det av mot England. Vi hann med lite jobb, ett otroligt vackert bröllop och en roadtrip till oväntat vackra Cornwall. En resa som har lyft Storbritannien för mig och gett mig mersmak för detta land.

 

England, Cornwall, St Ives

England, Bristol

England, Stratford Upon Avon

 

NOVEMBER | UNGERN

Årets sista resa gick till Budapest i Ungern. Budapest bjöd på otroligt varma och soliga dagar trots att det var slutet på November. Jag fick smygstarta Julen med Julmarknader och massor av god mat på Michelinrestauranger och gott vin. Mer om den resan kommer så klart.

 

Ungern, Budapest, Julmarknader

Ungern, Budapest

 

 

DECEMBER | HEMMA I SVERIGE

December blev en riktig Julmånad hemma. Mycket vila varvat med att umgås med vänner och familj. Kunde inte önskat mig mer.

 

Julhelgen

 

Translation:
Looking back at the year that has past in travelling. There has been a lot of trips both near and far and I am really greatful. 

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

6 Comments

 1. Så mange fine reiseminner fra 2019! Det høres skjønt ut med sommerhus nær stranden :-) Godt nytt reiseår, håper det blir et godt år både for helsen og bloggen :-)

  1. Ja, många fina minnen, både stora och små:). Det samma. Önskar dig ett fantastiskt reseår och ett riktigt fint 2020.

 2. En resa till Maldiverna drömmer jag verkligen om. För första gången på många år längtar jag efter en resa med bara vara fokus och Maldiverna verkar vara den perfekta destination för just det.
  Ni har ett härligt reseår bakom er, det blir kul att se vad ni hittar på i år och jag hoppas våra resvägar kommer att korsas.
  Kram och god fortsättning!

  1. Är verkligen det. En plats att bara vara och njuta av naturen, värmen och det vackra havet. Du har ju med haft ett fantastisk år. Du har gjort några resor som jag gärna vill göra, som Seychellerna. Hoppas med våra vägar kommer korsas. Hör annars av dig nästa gång du är i Skåne :). Kram och God Fortsättning

 3. Vilket härligt år du haft, som alltid! Dubblade besökare är imponerade och bilden på dig från juli är superfin!

  1. Ja, så tacksam för varje resa jag kunnat göra. Och vem kunde ana att man någonsin skulle få fler besökare än familjen :). Åh tack <3. Du har ju med haft ett otroligt år. Grattis igen till lilla familjen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *