2016 var ett fantastiskt resår för mig där jag fick vara med om resor jag aldrig trodde jag skulle göra. Så när året kom till sitt slut, bestämde jag mig för att under 2017 ta det lite lugnare. Ha lite mer fokus på hälsan. För även om resande är det roligaste jag vet, så tar de där extremt långa dagarna på pressresor och bloggresor väldigt mycket energi. 

 

Så vad har då året 2017 inneburit i siffror? Det blev detta året tio utlandsresor, tio besökta länder, varav fem nya och tre roadtrips i Sverige. Jämför man med förra årets tolv utlandsresor, tretton länder och tre roadtrips i Sverige, så blev det en minskning, precis som det skulle. Självklart är varje resa ett minne för livet och jag är oerhört glad för bloggen, som gör alla dessa fina resor lite lättillgängligare och håller minnena vid liv genom ord och berättelser. Men det finns alltid några resor och upplevelser som lämnar lite större spår och lite starkare minnen.

 

FAVORITUPPLEVELSE
Det finns flera så klart, men så här i skrivande stund är de jag minns allra bäst; Vespaturen i Neapel, Glampingen på Bali, matlagningskursen i Warszawa och poesiläsningen i Oman.

FAVORITSTAD
Det är ju alltid svårt att välja när det finns så många fina städer. Men jag tror ändå att årets favoriter blir Florens och Edinburgh.

FAVORITLAND
Grekland är ju svårslaget, men jag gillade också Bali i Indonesien och Skottland i Storbritannien.

MEST PITTORESKA BYN
Helt klart Brygge och fiskebyn Footdee i Aberdeen i Skottland.

 

Vad 2018 kommer innebära i resande vet jag inte. Jag tar en dag i taget och har faktiskt inte en enda resa planerad i skrivande stund . Å andra sidan, så är vi inte heller de där som planerar långt i förväg. En långresa bokas möjligtvis max två månader innan. Det enda jag vet är, att jag ska på en liten minikryssning till Lettland med min kolleger från Nordic Travel Bloggers. Men fram till 2018 och nya dagar och nya vägar att gå, ser jag tillbaka på året som gick.

 

Tack alla ni som besökt oss här på sidan under året. Vi ses igen 2018! Gott Nytt år på er!

 

JANUARI | INDONESIEN 

Vi avslutade 2016 med att sätta oss på planet till Bali och Indonesien på Nyårsafton. Vi tänkte att Bali var det perfekta stället för en viloresa. Av våra tre veckor vilade vi två och körde runt och upptäckte ön en vecka. Vi bodde på det absolut finaste hotellet någonsin i kategorin natur när vi Glampade utanför Ubud, vi åt den bästa skaldjurssoppan någonsin och använde vår drönare för första gången. Men på Bali skulle man lätt kunna spendera månader och ändå ha något nytt att upptäcka.

 

 

FEBRUARI | HEMMA I SVERIGE

Februari var en ren vilomånad och jag gjorde i princip inget alls.

 

MARS | HEMMA I SVERIGE

Nästan hela månaden spenderas med att vila. Men en av helgerna åker jag upp till Stockholm och Arlanda för att träffa andra Resebloggare och kollegor för en liten bloggkonferens. Något som jag hoppas det blir repris på i år.

 

 

APRIL | TYSKLANDITALIEN

I början på April är vi ett gäng tjejer som åker bussresa till Tyska Burg. Vi gjorde en video som fortfarande får mig och le. En roligare helg får man leta efter. Utöver weekenden i Burg, gjorde jag bara en annan resa under hela våren. Den resan gick till Florens i Italienska Toscana. Det var min årliga resa med mamma och syster och resan som jag kanske alltid ser fram emot mest. Florens blir snabbt inte bara en av mina italienska favoritstäder, men också en av mina Europeiska favoritstäder.

 

 

MAJ | HEMMA I SVERIGE

Vi gör en roadtrip i vårt närområde och hamnar på en diner i Bromölla. För övrigt är det åter vila som gäller.

 

 

JUNI GREKLAND & SVERIGE

I slutet på Juni, över midsommar, dyker det upp en möjlighet att åka till Grekland. Grekland som alltid varit ett av våra favoritländer, men som vi inte besökt på många år. Så vi flyger till Skiathos i Sporaderna och spenderar några dagar där och några dagar på ön Alonissos. Helt klart en av mina favoritresor detta året. Vi åker också till Stockholm för att delta på Nordic Travel Blogg Event. I samband med den gjorde vi också vår roadtrip som denna gången gick till Kalmar och Öland, men ett litet stopp i Norrköping.

 

 

JULI | POLEN & FÖRENADE ARABEMIRATEN

I Juli bär det av till Polen och Warszawa för årets första jobbresa. Jag spenderar fem dagar där tillsammans med kollegan Johanna. Vi får upptäcka ett Warszawa som har oerhört mycket att erbjuda i både kultur, natur och restaurangliv. Vi går på matlagningskurs, besöker gamla stan och går på konsert. I slutet på månaden, kanske under årest varmaste månad på destinationen, väljer vi att åka till Förenade Arabemiraten. Med en temperatur på 47 grader, går det knappt att ligga på stranden. För första gången under en resa, spenderar vi dagarna vid och i poolen med att läsa och vila.

 

 

AUGUSTI | OMANBELGIEN & SVERIGE

Under tiden som vi är i Förenade Arabemiraten, hyr vi bil under två dagar och kör till Oman, där det konstigt nog är mycket svalare och behagligare väder. Vi upptäcker en fantastiskt kargt ökenlandskap och hamnar på poesiläsning. Det blir också ytterligare en jobbresa. Det bär iväg till Belgien. Här spenderar jag fem dagar tillsammans med fyra andra Resebloggare och upptäcker Brygge och Antwerpen. Brygge hamnar direkt på listan över de mest pittoreska byarna jag besökt. Dessutom blir det också en tur till Örebro för en workation, ordnad av resebloggaren Sanna, med några Resebloggare jag idag kallar vänner. Vi har små workshops och upptäcker fina Örebro.

 

 

SEPTEMBER ITALIEN

I September blir det åter dags för en jobbresa och åter till Italien. Den går till Neapel i Kampanien. Jag och en tysk Resebloggare spenderar tre dagar i denna lite smågalna stad, som man är överförtjust i när det väl är dags att åka hem. Jag gör en vespatur som jag sent ska glömma.

 

 

OKTOBER FRANKRIKE & SVERIGE

Jag besöker Paris för tredje eller fjärde gången. Det är en pressresa som går i kultur och modets tecken. I slutet på oktober åker jag till Stockholm för att gå en workshop på fotografiska och utveckla mitt tekniska fotograferande.

 

 

NOVEMBER | STORBRITANNIEN & SVERIGE

Direkt från Stockholm flyger jag till Skottland. Det är en pressresa där jag under fem dagar får upptäcka den fantastiska hösten i Edinburgh, Inverness, Loch Ness och Aberdeen. Vi åker Vittaryd i Småland, bor på herrgård och äter lyxjulbord med några vänner. Det blir dessutom ett bloggevent i Lund där ett gäng Skånska bloggare från olika genre möts och diskuterar det här med att vara influencer.

 

 

DECEMBER | HEMMA I SVERIGE

Hela December spenderas hemma i Skåne. Mest med att vila och umgås med familjen. Jag har uppskattat min lilla hemmavrå lite mer än vanligt. Har hängt mycket i soffan med viloläge, Tv-serier och en helt underbar kattunge.

 

 

Translation:
Looking back at the year that has past in travelling. There has been a lot of trips both near and far and I am really greatful. 

 

Foto: Discovering The Planet

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

18 Comments

 1. Vilket hörligt resår!!! Gott nytt år kramar

  1. Varit rätt bra :). Och tack det samma Lina!! Gott Nytt!!

 2. Bara en resebloggare kan kalla ett sådant år för att ta det lite lugnt;-)
  Gott Nytt År och hoppas vi ses snart!

  1. Haha. Du har så rätt. Jag tyckte att jag startade året på rätt nivå, men det urartade under sommaren :). Gott Nytt och vi ses så kkart 2018.

 3. Sikke et dejligt og spændende rejseår du har haft min svenske ven. Det lyder, som en rigtig god ide at du tager det mere stille og roligt i 2018 og passer på dig selv og helbredet. Du er jo ikke 20 år længere hahaha – tænker på vores hyggelige samtale i Antwerpen ;-)
  Knus Annette

  1. Hahaha. Nej, ibland tror man att man fortfarande är tjugo. Tänk att du och jag haft turen att få hänga ihop på tre resor ihop redan. Kanske det blir en 2018 också?! Ta hand om dig min danska vän och ha ett underbart 2018. ♡

   1. Ja det er fantasisk håber at vi ses i 2019 – nyder dit selskab ❤️ Tak i lige måde min svenske ven knus

 4. Det høres virkelig ut som et opplevelsesrikt år, selv om det ble færre reiser enn i 2016 :-) Jeg har likt innleggene dine fra Bali og Oman spesielt godt. Oman har jeg jo besøkt selv i 2017, og Bali har jeg fått stadig mer lyst til å besøke.

 5. Inte illa!!! Gott nytt år!

  1. Det är inte förren man gjort listan som man inser att det blivit lite mer resorän vad det känts som :). Gott Nytt!

 6. Så mange herlige steder du har vært i 2017 Godt nytt reiseår :-)

  1. Oerhört tacksam :). Det samma, Gott Nytt Reseår.

 7. Åh, vilket fantastiskt reseår och underbara bilder som alltid.

  Men vilken hetta ni hade i Förenade Arabemiraten. Brygge är underbart; där var jag på skolresa i gymnasiet.

  Älskar bilden på brudparet på fiket förresten.

  Hoppas du får ett underbart 2018!

  1. Tack fina Anna. Ja FA var galet varmt, men tack vare det blev det mer fokus på vila än sightseeing, vilket var poängen med resan :). Ja Brygge överraskade verkligen. Kan tänka mig att åka dit igen. Och det samma. Förstår att du haft ett tufft 2017 och önskar dig verkligen ett underbart 2018. Stor kram.

 8. Så himla fint år du haft. När jag läser om hela månader på hemmaplan för vila så njuter jag i hela själen. Det kommer nog ta några år för mig att hitta min balans i resandet – du verkar ha gjort det :)

  1. Med bloggen har det kommit oerhört många roliga resor. Eftersom det är så roligt glömmer man lätt att man faktiskt behöver vara hemma och vila emellanåt. Jag lärde mig tacka nej under 2017 och ska bli ännu bättre på det 2018 :).

 9. Åh vilket härligt reseår du haft! Så skönt att det blev som du önskade, lite färre resor. Önskar dig din dröm 2018/ Pernilla

  1. Tack Pernilla. Hoppas ert 2018 också blir som ni drömmer och önskar. Kram på er

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *