Antor 1

 

Förra veckan var jag och mannen på en liten resekonferens i Malmö. Antor, Världens Roadshow. Antor är ett nätverk för utländska turistbyråer i Sverige. De hade för kvällen bjudit in folk från resebranschen, journalister och så en resebloggare, mig. Det var en jätteintressant kväll där jag fick möjlighet att träffa representanter från cirka tjugo länder i nätverket.

 

Under kvällen fick vi lyssna på föreläsningar från Ticket, Resurs, Mynewsdesk och TUR-mässan. Det handlade mycket om globala trender i resebranschen och hur vi svenskar reser. Av alla resor som svenskarna gör, är bara 12 % utanför Europa. Av de 12 är 4 % till Thailand och Usa. Mindre än 20 % av svenskarnas resor utgörs av charter. Under vissa tillfällen på året är cirka 250 000 svenskar utomlands samtidigt.

 

Ticket är Skandinaviens största privatresebyrå. Och de ser också lite nya trender på vart vi åker och vad som är viktigast. För första gången är Berlin större än London. Prag och Amsterdam växer också som weekendresmål. Under vintern, inte helt oväntat, är Spanien störst följt av Thailand. OCH, wifi är nu viktigare än pool på hotellet. Något som de också märker av är att resenärerna gärna paketerar sina resor själva istället för att välja en charter,men gärna med hjälp av en resebyrå.

 

Kvällen avslutades med fantastisk mat på S:t Gertruds Konferenscenter och utlottning av riktigt fina priser. Och, nej, jag vann inget. Men mannen gjorde, i vanlig ordning.

 

Antor 2

 

Translation;
Attended a small travel conference last week organized by Antor.

 

Foto: © Discovering The Planet

 

0
fb-share-icon0
20
fb-share-icon20
Daniela Nasteska

Daniela Nasteska

Välkommen till resebloggen Discovering The Planet. En reseblogg för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss av våra resor, upplevelser och intryck. Du är välkommen att följa med på vår resa.

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *