Antor 1

 

Förra veckan var jag och mannen på en liten resekonferens i Malmö. Antor, Världens Roadshow. Antor är ett nätverk för utländska turistbyråer i Sverige. De hade för kvällen bjudit in folk från resebranschen, journalister och så en resebloggare, mig. Det var en jätteintressant kväll där jag fick möjlighet att träffa representanter från cirka tjugo länder i nätverket.

 

Under kvällen fick vi lyssna på föreläsningar från Ticket, Resurs, Mynewsdesk och TUR-mässan. Det handlade mycket om globala trender i resebranschen och hur vi svenskar reser. Av alla resor som svenskarna gör, är bara 12 % utanför Europa. Av de 12 är 4 % till Thailand och Usa. Mindre än 20 % av svenskarnas resor utgörs av charter. Under vissa tillfällen på året är cirka 250 000 svenskar utomlands samtidigt.

 

Ticket är Skandinaviens största privatresebyrå. Och de ser också lite nya trender på vart vi åker och vad som är viktigast. För första gången är Berlin större än London. Prag och Amsterdam växer också som weekendresmål. Under vintern, inte helt oväntat, är Spanien störst följt av Thailand. OCH, wifi är nu viktigare än pool på hotellet. Något som de också märker av är att resenärerna gärna paketerar sina resor själva istället för att välja en charter,men gärna med hjälp av en resebyrå.

 

Kvällen avslutades med fantastisk mat på S:t Gertruds Konferenscenter och utlottning av riktigt fina priser. Och, nej, jag vann inget. Men mannen gjorde, i vanlig ordning.

 

Antor 2

 

Translation;
Attended a small travel conference last week organized by Antor.

 

Foto: © Discovering The Planet

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *