Warning: Undefined array key "HTTP_USER_AGENT" in /home/httpd/vhosts/discoveringtheplanet.com/httpdocs/wp-content/plugins/ultimate-social-media-plus/libs/controllers/sfsi_socialhelper.php on line 249

Japan, Takayama

 

Vi har nu lämnat Kyoto för att ta oss norrut mot Nagano. Vårt första stopp på vägen är Takayama. Staden som också kallas “Lilla Kyoto” för sin eleganta arkitektur och kultur. I reselitteraturen beskrivs den som “en sömnig liten bergsby”, men jag vet inte om där är speciellt mycket som sover i Japan. Möjligtvis resenärer på väg från och till jobbet.

 

Men Takayama är helt klart en liten pärla. Här finns både kultur och natur. 1585 började Kanamori Nagachika bygga grunden för slottsstaden runt Takayama Castle. Familjen Kanamori styrde staden under 107 år och sex generationer. Tack vare sitt isolerade läge, omgivet av berg, har Takayama idag hela kvarter kvar från Edoperioden med oförstörda pittoreska gator och byggnader. Området ägnar sig inte åt jordbruk som många andra delar av Japan, men är istället rikt på timmer och känt för sina skickliga timmermän.

 

Staden har två årliga högtider, vid planteringen i april och skörden i oktober. Under dessa folkfester går en procession med traktens invånare i traditionella klädedräkter och dekorerade kortegevagnar genom staden. Festivalerna har pågått sedan staden grundades och kallas “The Takayam Spring Festival of Hie Jinya Shrine” [Sanno Festival] och “The Takayama Autumn Festival of Sakurayama Hachimangu Shrine” [Hachiman Festival]. Vi åker hit för att staden är känd för sina många Sakébryggerier. Men än är det inte säsong för att brygga Saké, men för provsmakning är det alltid säsong. Och Takayama blir en av de där höjdpunkterna jag tar med mig hem. Stadsdelen Sannomachi är full av gamla traditionella och vackra trähus. Trähus som har fyllts av små specialaffärer, japansk fastfood, genuint hantverk, och hundraåriga sakébryggerier.

 

STEEMED BEEF BUNS

Det är här vi hittar butiken med egen Japansk trädgård mitt i butiken. Det lilla bageriet som gör smaksatta knäckebröd med kryddor och chili. Den lilla kiosken som gör små fyllda kakor med hjälp av gamla redskap. Det är här vi äter den godaste mjukglassen och friterade potatiskakor. Det är här vi äter “Beef Buns” för första gången. Ett måste. Stora bullar fyllda med köttfärs. Och det är här vi första gången får en egen liten japansk trädgård på bordet att gräva i. Ja, Takayama levererar.

 

Japan, Takayama 1

Japan, Takayama 2

Japan, Takayama 3

Japan, Takayama 4

Japan, Takayama 5

Japan, Takayama 6

Japan, Takayama 7

Japan, Takayama 8

Japan, Takayama 9

 

Translation
Takayama is one of my top places on our trip through Japan. It is famous for its many Saké destilleries but has lots of charming little stors and fast food places.

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

3 Comments

  1. Ja det är verkligen sant det du skriver men jag vet inte om där är speciellt mycket som sover i Japan. Möjligtvis resenärer på väg från och till jobbet”. Den känslan fick jag med när jag car i Japan:)

    1. Daniela says:

      Jag läste många artiklar om Japan innan vi åkte dit. Och ofta användes ord som liten by, mysig, sömnig. Jag blev ju ganska förvånad när vi kom till alla de där ställena och inget var speciellt litet eller sömnigt :)…

  2. JA visst är det fint i Takayama!
    Vi körde Onsen-tema där. Och så hade vi en av resan bästa matupplevelser där, på en liten oansenlig nudel-bar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *