Malmöfestivalen 1

 

Malmöfestivalen är min favoritfestival i Skåne. Den har länge varit en tradition för mig och mannen. Vi började besöka den redan i början när vi träffades och vi har inte missat många år. 

 

Under en vecka får resten av Sverige en möjlighet att smaka allt som Malmö har att erbjuda samlat på ett ställe. Exotisk mat, knallar, tivoli, bra musik, både kända artister och mindre kända och en möjlighet att prova saker man aldrig provat innan, som att dansa salsa. I år fick dock mannen stå tillbaka. Vi hade precis kommit hem från Japan och en kär vän ville så gärna att vi skulle åka ner. Och hon hade aldrig varit på festivalen. Så, men mannens välsignelse, eller ja, kanske mer påtvingad välsignelse och lite mutter, så åkte vi ner.

 

Vi fick en underbar dag med massa god mat, en hel del gott vin, lite skoshopping, lite mys i jazztältet och lite obligatoriskt besök på tivolit med försök att dra upp nallar i de där maskinerna med klor. Självklart drar väninnan upp en nalle på första försöket. Jag på femte.

 

Vi avslutar kvällen med att titta på uppvisning av kubansk salsa av dansskolan Cubabaila2005 från Malmö. Den avslutas med en liten workshop och golvet fylls av glada salsadansare. Salsa är något som man verkligen blir glad av. Jag hade kunnat stanna och titta hur länge som helst. Dansa, nja, kanske inte…

 

PS Bilderna på mig och väninnan är tagna av killen i bakgrunden på femte bilden. Som innan han tog dem, berättade att han fotograferat mycket i sitt liv. Och jag som klagar på mina suddiga bilder :)

 

Malmöfestivalen 2

 

Translation;
Salsa is one of those things that just makes you smile. This time on Malmöfestivalen in Sweden.

 

Foto: © Discovering The Planet / Bilder på mig Unknown

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

2 Comments

  1. alltid trevligt med salsa! :) Önskar man kunde dansa det själv.. Lite grundsteg på zumban är ungefär min nivå :D

    1. Daniela says:

      Jag jobbade som instruktör på gym i många år och körde i princip
      allt, utom spinning och Zumba :). Men man blir så glad av musiken…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *