Warning: Undefined array key "HTTP_USER_AGENT" in /home/httpd/vhosts/discoveringtheplanet.com/httpdocs/wp-content/plugins/ultimate-social-media-plus/libs/controllers/sfsi_socialhelper.php on line 249

Vietnam, Mekong, Cai Be-39

 

Efter bara tre och en halv timmes sömn är det dags att gå upp. Varken kroppen eller hjärna är helt nöjda, men upp ska jag. Jag har hoppat över frukosten för att få de där extra minuterna sömn och det känns helt okej. Ännu bättre känns det när vi sitter i bilen på väg till den flytande marknaden i Cai Be. Vår chaufförs körning känns stabil, även om han emellanåt gör den vietnamesiska bildansen och vi far emellan mopeder och bilar som en kula i ett flipperspel.

 

Cai Be är inte den största av marknaderna här. Den mycket större marknaden är Cai Rong. Men på grund av tidsbrist måste vi åka till den som ligger närmast. Cai Be. Och när vi kommer dit klockan halv nio, är vi ändå sena. Stora delar av den flytande marknaden, som började redan fyra på morgonen, har redan flyttat upp på land. Båtarna i floden är få, men så är också turisterna. Båtarna ligger parkerade längs med floden. På morgonen butik, resten av dagen bostad.

 

Flytande marknader är den största turistattraktionen i Mekongdeltat. Mest är det frukt och grönsaker som säljs och varje försäljare skyltar med varorna för dagen upphissade i båtens bambumast. Cai Rang och Cai Be är två av de mest besökta flytande marknaderna i deltat. Hit kommer många av de dagsturer som utgår från Ho Chi Minh City. Skulle du föredra en marknad med mindre turisttryck, finns till exempel Phong Dien, cirka 17 kilometer väster om Can Tho.

 

Vi fortsätter vår dag med en båttur i en mindre båt i en av bifloderna. Här passerar vi det dagliga livet i Mekong. Barn hämtas från skolan i båtar och fiskare är på väg hem. Själva glider vi fram i en tystnad som endast bryts av fåglar och av ljudet när årorna slår mot vattenytan. På vägen tillbaka passerar vi båtar som verkar hämtade ur filmen Waterworld och jag är fullständigt tagen. Men detta är det verkliga livet i Mekong Deltat.

 

Mekongdeltat är den region i sydvästra Vietnam där Mekongfloden mynnar ut i havet via ett nätverk av flodarmar. Mekongdeltat kallas för en biologisk skattkammare och över 10 000 nya arter har upptäckts här i tidigare outforskade områden i deltat.

 

Varenda resebyrå i det turist täta området Pham Ngu Lao i Ho Chi Minh City säljer utflykter till Mekongdeltat. Man kan välja en dagstur eller flerdagsturer. Det finns också lokala bussar till städer som My Tho, Chau Doc, Bentre och Vinh Long, där såväl hotell som resebyråer arrangerar båtturer längs vattenvägarna i deltat.

 

Vietnam, Mekong, Cai Be-2 Vietnam, Mekong, Cai Be Vietnam, Mekong, Cai Be-4 Vietnam, Mekong, Cai Be-5 Vietnam, Mekong, Cai Be-6 Vietnam, Mekong, Cai Be-7 Vietnam, Mekong, Cai Be-8 Vietnam, Mekong, Cai Be-9 Vietnam, Mekong, Cai Be-10 Vietnam, Mekong, Cai Be-11 Vietnam, Mekong, Cai Be-13 Vietnam, Mekong, Cai Be-14 Vietnam, Mekong, Cai Be-16 Vietnam, Mekong, Cai Be-17

Vietnam, Mekong, Cai Be-37

Vietnam, Mekong, Cai Be-18 Vietnam, Mekong, Cai Be-19

Vietnam, Mekong, Cai Be-38

Vietnam, Mekong, Cai Be-20 Vietnam, Mekong, Cai Be-21 Vietnam, Mekong, Cai Be-22 Vietnam, Mekong, Cai Be-26 Vietnam, Mekong, Cai Be-27 Vietnam, Mekong, Cai Be-28 Vietnam, Mekong, Cai Be-29 Vietnam, Mekong, Cai Be-30 Vietnam, Mekong, Cai Be-31 Vietnam, Mekong, Cai Be-32 Vietnam, Mekong, Cai Be-33

Vietnam, Mekong, Cai Be-25

Vietnam, Mekong, Cai Be-36 Vietnam, Mekong, Cai Be-40 Vietnam, Mekong, Cai Be-34 Vietnam, Mekong, Cai Be-35

 

Translation:
We left Ho Chi Minh City to discover The Ben Pre Province and the Mekong Delta. This day we headed for the floating market in Cai Be.

 


Resan var en pressresa och arrangerades av ITE HCMC  & Nordic TB, #TBEVietnam

Foto av mig: Dave Brett

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

14 Comments

 1. Love your photos, Daniela! Really makes me miss Vietnam. It looks like you had a fun time :)

  1. Oh, thanks Laura. It was really cloudy, so I am happy with what I got :). Had a great time and will have
   to go back and see some more.

 2. Det ser ut som en härlig utflykt. Jag älskar flytande marknader, hehe. Har visserligen inte varit på så många och den jag kommer ihåg mest är den som ligger strax utanför Bangkok. Och den upplevelsen var väl mest sådär, då den blivit på tok för turistig och allt bara handlar om att sälja saker till turister till överpriser. Men det var ändå mysigt något sätt, att flyta omkring där i båten och se hur det dagliga livet flyter på.

  1. Kanske det som är lite fördelen med länder som Kambodja och Vietnam, inte så många turister som hittat dit än. Men håller med, älskar de där båtturerna oavsett.

 3. Ååååhhh så fint och underbart. Älskar marknader som denna. :)

  1. Tack Christine. Det var min första floating market, men hoppas verkligen få se någon större och autentisk någon gång.

 4. Ser ljuvligt ut! Det är något visst med livet på vatten, fotogeniskt är det också.
  Sätter upp Mekongdeltat på måsten i Vietnam

  1. Eller hur. Älskar också att vara på vattnet. Tar varje chans… Mekong är ett absolut måste :)

 5. Å besøke et flytende marked er noe jeg gjerne vil oppleve når jeg en gang reiser til Vietnam. De beste markedene er de som ikke besøkes av så mange turister, det er jeg helt enig i. Det er der man virkelig får et innblikk i folks dagligliv.

  1. Det är nästan ett måste om du är i Asien. Jag hoppas att få besöka en igen någon
   gång :)

 6. Så härligt det ser ut med flytande marknad! :)

  1. Det är helt underbart att flyta fram där. Även om det inte var så mycket
   kommers just när vi var där.

 7. Så glad jag är att jag hittade din blogg. Ska resa runt i sydostasien nu till våren och ska bland annat spendera en månad i Vietnam, ska lusläsa dina inlägg om Mekong-området, ser verkligen fram emot den delen av resan.

  1. Vad glad jag blir för att du hittat hit och får med dig lite inspiration. Jag hade tyvärr bara en vecka i Vietnam och mesta tiden i HCM City. En månad låter hur spännande som helst. Ha en underbar resa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *