Vietnam, Mekon, Tour Asia, TetmienTay

 

Så, om en vecka bär det iväg till Vietnam. Jag är inbjuden till Vietnams största och mest etablerade event för turism och resor i Vietnam, ITE HCMC, International Travel Expo Ho Chi Minh City. Resemässan hölls för första gången för tolv år sedan, 2005. I år förväntas 30 000 internationella besökare under de tre dagarna. För första gången har man dessutom bjudit in resebloggare. Från Norden är vi sex bloggare totalt som ska vara med på eventet och få upptäcka olika områden av Vietnam.

 

Mr Jack Wei, the General Manager of Informa Exhibitions:
“This year’s ITE HCMC is particularly special as we are hosting at the expo a group of outstanding and very popular travel bloggers from countries like Denmark, Sweden, Finland, France, Norway and the UK.
“They will share their experiences on their social media accounts, allowing more people in the world to understand better the extraordinary beauty of Vietnam, bringing into vivid colour the true essence of Vietnam – Timeless Charm.”


Under mässan
 kommer vi få möjligheten att möta representanter från olika reseorganisationer från Vietnam, men också från Kambodja, Laos, Myanmar och Thailand. Vi kommer vara med på olika föreläsningar, nätverka och vara med på en gala. Ojdå. Här behöver inhandlas galakläder.

Vietnam! Ett land som har en lång, händelserik och intressant historia. Några av mina absoluta favoritbilder genom tiderna kommer från just Vietnam och Mekong Deltat. Och nu kommer jag får möjligheten att ta några av de bilderna själv. Jag kommer få upptäcka lite av HO Chi Minh City, Vietnams största stad, men framför allt Mekong Deltat.

Åtta dagar är inte mycket tid för att upptäcka ett nytt land. Och räknar man bort de två resdagarna inser man att man har ännu mindre tid. Men jag är säker på att vi under de sex dagarna kommer hinna få en känsla för landet, känna atmosfären och hinna med lite av det kulinariska Vietnam,

Vår resa kommer ni kunna följa i sociala media genom taggarna #ITEHCMC #vietnamtimelesscharm #vibranthochiminh #TravelVietnam #InternationalTravelExpo, men också på ITE HCMC´s egen Facebook-sida.

 

Nhieu Loc - Thi Nghe Canal (1)

 

Translation:
In a week I am leaving for the ITE HCMC Event in Vietnam. The largest Travel Event in Vietnam and the Mekong Region.

 

I samarbete med: ITE HCMC  & Nordic TB
Bildkälla: Tour Asia, ITE HCMC

 

0
fb-share-icon0
20
fb-share-icon20
Daniela Nasteska

Daniela Nasteska

Välkommen till resebloggen Discovering The Planet. En reseblogg för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss av våra resor, upplevelser och intryck. Du är välkommen att följa med på vår resa.

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

9 Comments

 1. Profilbild

  Wow vad spännande!! Jag vill höra om allt när vi ses nästa gång:)

  1. Discovering The Planet

   :). Absolut. Hopoas få träffa er alla i höst och prata äventyr.

   Bodde på en villa i Italen där ägarinnan pratade sig varm om Georgien. Sedan kom dina bilder.

 2. Profilbild

  Trevlig resa! Hoppas att du rapporterar lite på bloggen! :)

  1. Discovering The Planet

   Ska verkligen försöka. Men ni vet hur det är. När dagen är slut, är man ofta också själv slut :)

 3. Profilbild

  Ser fram emot rapporten från mässan. Själv låter jag Vietnam resan från 2004 vara orörd, jag vill inte åka tillbaka för det var så idylliskt då, innan chartern tog fart. Ha de gott!

  1. Discovering The Planet

   Men vad underbart att ha den resan i bagaget och jag förstår rädslan. Men vill
   inte att de fina minnena man har ska bli färgade. Ha en fin vecka.

 4. Profilbild

  Oh, låter otroligt spännande!! :)

  1. Discovering The Planet

   Ja för mig med. Det är mitt första stora event, så jag är nervös för allt möjligt :)…
   Klädkoder, mingel och lite till ;).. men otroligt spännande att få vara med.

 5. Profilbild

  Oj, så spännande! Fantastiskt roligt för dig. Jag ser fram emot rapporter men förmodar att ni kommer att ha ett intensivt program. :)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *