The Streets of Ho Chi Minh City, Vietnam

Vietnam, Saigon, Street (12)

 

Ho Chi Minh Citys gator är ständigt i rörelse. Med åtta miljoner människor är det kanske inte så konstigt. Men trots allt liv och alla mopeder, för de är många, känner man inte av någon stress. Det finns en harmoni och ro i staden som man sällan upplever i en storstad. Och framför allt inte i någon av de Asiatiska storstäderna som jag besökt.

Vi åker gata upp och gata ner och jag är ständigt fascinerad. Min näsa och kamera är klistrade mot rutan när vi åker buss. Mot rutan när vi åker taxi. Och när vi är ute och går finner jag mig själv vandra bort lite från gruppen. Rädd att jag ska missa något. Ja, Saigons gator är något alldeles speciellt…

 

Vietnam, Saigon, Street (1) Vietnam, Saigon, Street (2) Vietnam, Saigon, Street (3) Vietnam, Saigon, Street (4) Vietnam, Saigon, Street (5) Vietnam, Saigon, Street (7) Vietnam, Saigon, Street (6) Vietnam, Saigon, Street (8) Vietnam, Saigon, Street (10) Vietnam, Saigon, Street (9) Vietnam, Saigon, Street (11) Vietnam, Saigon, Street (13) Vietnam, Saigon, Street (14) Vietnam, Saigon, Street (15) Vietnam, Saigon, Street (16)

 

Translation:
I really loved the atmosphere and the streets of Ho Chi Minh City, Saigon. 

 

I samarbete med: ITE HCMC  & Nordic TB
Foto: @ Discovering The Planet

 

0
Nyare Inlägg
Äldre Inlägg
Daniela Nasteska Olsson

Välkommen till resebloggen Discovering The Planet. En reseblogg för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss av våra resor, upplevelser och intryck. Du är välkommen att följa med på vår resa.

7 Kommentarer

 • Profilbild
  Resfredag 2016, september 13 at

  Fina bilder, trafiken där alltså… Inte riktigt vad vi är vana vid! :) Vill gärna åka dit, vi passar nog på i samband med Thailand framöver. Kram!

  Svara
  • Discovering The Planet
   Discovering The Planet 2016, september 14 at

   Det tycker jag absolut ni ska. Du som gillar Asien kommer helt klart gilla Vietnam också. Vietnameserna är så varma, vänliga, hjälpsamma och glada. Kramis PS kanske ses imorgon

   Svara
 • Profilbild
  Christine's Stories 2016, september 13 at

  Haha jag diggar den där familjen som sitter tre personer på en moped med en stor väska dessutom. Det ser inte särskilt säkert ut men det bryr de sig säkert inte om :) Väldigt fina bilder i övrigt. Jag tänker att det där med stress eller harmoni i en storstad beror lite på kulturen också. Jag har hört tvärtom om till exempel Tokyo, där de ofta stannar sent på kontoret. Jag minns när jag jobbade i Paris och hade japanska klienter som kunde svara på mail sent på eftermiddagen och då var det ju väldigt sen kväll där.

  Svara
  • Discovering The Planet
   Discovering The Planet 2016, september 14 at

   Det är det som jag tycker är så underbart. Hela familjer med bagage och allt på en liten moped. Ibland är där tom fyra på en och samma. Visst är det så att harmonin i en storstad beror mycket på kulturen. Vietnameser är ju väldigt lugna och harmoniska. Och tack för att du gillar mina bilder. Värmer så klart :)

   Svara
 • Profilbild
  Marianne - Glimt av verden 2016, september 13 at

  Fine bilder som viser hverdagslivet i byens gater!

  Svara
  • Discovering The Planet
   Discovering The Planet 2016, september 15 at

   Tack Marianne. Jag älskar gatubilder och att uppleva vardagslivet i andra länder.

   Svara
 • Resa runt i Vietnam - tips från oss och våra bloggkollegor | FREEDOMtravel 2018, mars 2 at

  […] största stad. Följ med Discovering the planet på upptäcktsresa i Ho Chi Minh city och på stadens gator (samma trafik som i Hanoi tydligen!). Ladies Abroad har också tips om Ben Thanh Market, om […]

  Svara

Lämna en kommentar