Världens Barn 001

 

3 000 kronor. Det är målet. Men visst kan vi tillsammans minst dubbla det målet? Bakom initiativet “Bloggare för Världens Barn” står Annika från Resfredag och Linda från 155cm.  Insamlingen är ett samarbete mellan Radiohjälpen och Världens Barn. Men nu har vi bloggare och läsare chansen att också bidra till den här digitala insamlingen.

 

Redan nu har våra Svenska Radiokanaler i direktsändning dragit in närmare 10 miljoner kronor. Radio P4 har dragit in mer än 7,4 miljoner kronor, P4 Skaraborg har dragit in 599 865 kronor, P4 Stockholm har dragit in 499 507 kronor, P4 Örebro har hjälpt till med 359 903 och P4 Extra har fått in hela 1,7 miljoner kronor.

“Världens Barn är Sveriges största manifestation för barns rättigheter och en möjlighet för oss svenskar att göra en liten skillnad i den stora värld vi lever i.” / Annika

 

Vi har sett mycket när vi rest. Oftast är det så klart en fantastisk och underbar värld vi får uppleva. Men många gånger har det varit en ögonöppnare för hur bra vi faktiskt har det. En av mina kanske jobbigaste reseupplevelser var från när vi var i Manila på Filippinerna. Vi var i ett av Manilas fattigaste områden och såg fler gatubarn än vi någonsin sett tidigare. Och det skär i hjärtat. Inget barn ska behöva leva på gatan.

Det är svårt att resa till det globala syd utan att bli smärtsamt medveten om hur dåliga förutsättningar många barn föds in i. Fattigdom, svält, sjukdomar, misshandel, drogproblem, barnsexhandel, barnarbete. Miljoner barn växer upp under förhållande som vi inte ens kan föreställa oss här hemma i Sverige. / Linda

 

Världens Barn 002

 

De insamlade pengarna kommer gå till projekt som kommer förbättra livet för barn som lever på gatan, ge utbildning till barn i konfliktdrabbade områden eller för att bekämpa könsstympning.

 

Jag sätter i skrivande stund in 100 kronor för att hjälpa till. Och det är väldigt lite i sammanhanget. Jag hoppas att du också vill hjälpa till. 1 kronor, 10 kronor, 100 kronor. Det är inte siffran som är viktigt, men att vi engagerar oss och vill hjälpa. Om än så lite. Varje krona räknas. Skänk nästa latte vet ja! Som min älskade mor alltid säger “Alla bäckar små”…

 

Den digitala bössan hittar du på Bloggare för Världens Barn.

 

 

Translation:
Right now there is a campaign for getting together and helping the Children of the World.  “Världens Barn”. If you want to help, click on the link above and give what ever you can spare!

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

4 Comments

  1. Tack fina du för att du sprider och bidrar. Alla bäckar små- så sant som det är sagt! <3

    1. Självklart! Viktigt! Bra vi har er som tar tag i saker <3

  2. Starka bilder, tankeväckande och bra skrivet. Jag får verkligen inspiration själv att engagera mig i liknade aktiviteter och projekt. Synd bara att tiden inte riktigt räcker till allt som jag vill göra.

    1. Tack för de fina orden. Ibland kan man låta andra engagera sig och stötta deras projekt :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *