Något man inte kan anklaga Jens Lennartssson för är brist på idéer. Jag berättade om projektet 100 days för ett tag sedan som omfattar 100 av Jens fantastiska resebilder [som du nu också kan köpa här]. The Etnicity Project är ett nytt fantastiskt projekt som ska fungera som en gigantisk kunskapsbas för att lära känna andra kulturer, människor och deras historier.

I Malmö bor det 175 olika nationaliteter och Jens Lennartsson ska försöka fånga alla på bild. Hälften av alla invånare i Malmö har ett ursprung utanför Sverige. Jens säger så här om projektet;
“Det behövs en motpol till alla de partier och personer som är rädda för andra människor och kulturer. De får alldeles för mycket uppmärksamhet och det tror jag påverkar andra att tycka samma sak. Vi behöver visa de bra sidorna, allt gott som vi kan lära oss av varandra. Det här är ett sätt att göra oss mer nyfikna på våra grannar, inte mer rädda för dem.”

The EthniCity Project är tänkt som en plattform där man kan diskutera och lära känna andra människor. Projektet går att följa på både Facebook och på bloggen. Slutresultatet blir en bok som ska komma ut mot slutet av våren 2013. Vill man vara med och supporta projektet  gör man det på Manymade där man kan förbeställa boken.

Källa: [The Etnicity Project][Fotosidan]
 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *