När temperaturen sjunker under nollsträcket i Jukkasjärvi, markerar detta startpunkten för ett av världens mest unika konstprojekt. Artister från hela världen samlas i en liten by 200 km norr om Polcirkeln för att med fruset vatten från Torne älv skapa en exklusiv konstutställning: ICEHOTEL. När våren och solen kommer, smälter allt ner och återvänder till Torne älv.

Men nu verkar det som att Ishotellet kommer få konkurrens. Ett tyskt flygbolag, FlyCar, planerar att bygga ett ishotell i Arvidsjaur. Granne med Arvidsjaur är Arjeplog som mest är känd för sina biltestbanor på Hornavans is. De flesta av Europas bilbyggare är där under vinterhalvåret för att testa sina bilar och de kommer med flyget till Arvidsjaur Airport. I november ska lobby, hotellrum och bar börja byggas med hjälp av snöslungor och den 21 december ska anläggningen står klar i Aborrträsk.

Hur mycket av Icehotel´s koncept som kommer kopieras återstår att se…

Foto: Christoffer Hauser
Artister: Sofi Ruotsalainen, Mats Nille Nilsson & Lena Kriström, Sweden
Källa: [Icehotel][Piteåtidningen][Reseaktuellt]
 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *