Resebloggarnas Favoritinlägg

 

Livet är ständigt föränderligt och inget år är det andra likt. Men medan man med åren börjar glömma vilket år man gjorde vad. Eller vilket land man besökte ett specifikt år. Kommer 2020 för alltid finnas i våra minnen. Som året då även vi i Sverige fick uppleva en kris och begränsningar. Och som året utan resor både utomlands och inom landet.

 

Inte allt förändras. En del saker är bara som de är. Som vad vi gillar versa vad andra gillar. För fyra år sedan bad jag för första gången de andra resebloggarna dela med sig av sina favoritartiklar på sina egna bloggar. Och när jag året efter åter bad dem dela med sig, var det en sak som inte alls hade förändrats. De artiklarna som man gillade bäst själv och som man kanske hade lagt ner lite extra själ i, var inte alls de artiklarna läsarna var mest intresserade av.

 

Nu, fyra år senare, mitt i en epidemi, bad jag dem åter dela med sig av sina favoritinlägg från året som gått. Och igen kvarstår fenomenet. Favoriterna är inte de samma som de mest lästa. Inte oväntat detta år, är många av de mest lästa artiklarna om Sverige. För det är ju här vi fått göra de flesta av våra upplevelser. Så nu hoppas jag att ni går igenom hela listan. Läser resebloggarnas inlägg ett efter ett. Kanske ni till och med hittar lite nya favoritbloggar att följa. Och glöm inte att lägga en liten kommentar om hur mycket ni faktiskt gillade deras favoritinlägg ;). Resebloggare lägger oerhört mycket tid på sina artiklar och behöver pepp som aldrig förr :).

 

TIDIGARE INLÄGG I SERIEN

2017 | Resebloggarnas egna favoritinlägg denna sommar
2016
| Resebloggarnas egna favoritinlägg och deras mest lästa – Del III
2016
| Resebloggarnas egna favoritinlägg och deras mest lästa – Del II
2016
| Resebloggarnas egna favoritinlägg och deras mest lästa – Del I

 

Stockholm, Arlanda, Clarion

 

RESEBLOGGARNAS EGNA FAVORITINLÄGG 2020 OCH DERAS MEST LÄSA

 

4000 MIL

Gunilla skrev detta år om sin barndomsstad Gävle. Hon visar upp sin hemstad genom i ett inlägg genom en sex timmar promenad och 17 000 steg. Och det blev också hennes egna favoritinlägg. 4000 mils mest lästa artikel handlar däremot om 6 platser i Svenska fjällen där du får vandra ensam.

“Vi följer Gavleån under järnvägen, går över till södra sidan via Centralbron. Länsmuseet var min stora favorit som barn. Alltid gratis inträde gjorde att man kunde slinka förbi hur ofta som helst. Försjunka i gamla dockskåp, interiörer från gamla Gävlehem och i konsten. Någon Carl Larsson finns det allt här också.”

Resebloggarnas Favoritinlägg

 

LINIZ TRAVEL

Oväntat nog, är Linas egna favoritinlägg samma som hennes läsares. Det är ett inlägg med 15 tips till vackra Bohuslän. Och Bohuslän är ju vackert.

“Bohuslän är Sveriges västligaste landskap och är beläget vid Skagerrak och norra delen av Kattegatt på västkusten. Här finns många vackra öar och idylliska städer och byar längs hela kusten. I sommar ser jag fram emot att tillbringa min trettonde sommar i Bohuslän.”

Resebloggarnas Favoritinlägg

 

STAD TILL STRAND

Artikeln som Ann-Louise själv mest gillar är ett inlägg om en vandring mellan Greystones och Bray, The Cliff Walk på Irland. Det inlägget som däremot lästs mest av hennes följare är ett inlägg om 13 platser att besöka två timmar från Stockholm.

“Jag kände förstås till att det finns mycket vacker natur och vackra vandringsleder på Irland men just den här vandringsleden mellan Bray och Greystones hade jag inte hört talas om tidigare. Vi kom hit tack vare min goda vän och före detta kollega Ingrid. Hon bor i Greystones sedan en tid tillbaka och när jag messade henne och berättade att vi skulle komma till Dublin föreslog hon att vi skulle vandra The Cliff Walk.”

Resebloggarnas Favoritinlägg

 

PÅ VIFT

Cathinka tog det stora klivet att flytta till Portugal för två år sedan. Och numera hittar man många vackra inlägg om just Portugal på hennes blogg. Cathinkas favoritinlägg heter Med passet i hand och drömmar i blick. Kanske en känsla många har idag. Det mest lästa inlägget detta år är däremot Är det det här som kallas vardag.

“Den svenska ambassaden i Lissabon är grå och trist, som ett betongkomplex i forna DDR. Den svenska flaggan som hänger från andra våningen är hoptrasslad och trött. Trött som foajén som möter oss. Trött som skyltarna som mycket försiktigt talar om att det här är Svea Rikes ambassad i Portugal. Vi är här för att skaffa nya pass.”

Resebloggarnas Favoritinlägg


FANTASY DINING

Marias ljuvliga temablogg ger mig ofta kul mattips på våra resor. Idag tipsar hon om sitt favoritinlägg som handlar om 10 platser vid den svenska västkusten med ”Boho-atmosfär. Marias mest lästa är dock inte oväntat ett inlägg om 30 annorlunda saker att göra i Göteborg.

“Vad drömmer ni om? Just nu drömmer jag om och längtar efter barfotaliv, sol, strand, turkost hav, hippiemarknader och bohemiska agriturismohotell där man får plocka sina egna grönsaker i trädgården. Det är naturligtvis den norra delen av den mytomspunna ön Ibiza jag talar om. “

Resebloggarnas Favoritinlägg

 

EXPLORISTA

Emmis egna favoritinlägg, är också otippat nog också om en av mina favoritplatser i Europa, De magiska klostren Meteora i Grekland. Hennes mest lästa inlägg är ett om att Besöka Gibraltar på en dag.

” Har ni hört talas om Meteora? Det grekiska bergspartiet där det har funnits 24 kloster, nu 6 aktiva – byggda bokstavligt talat längst upp på bergstopparna? Det hade inte jag, men av någon anledning sprang jag på det när jag letade fakta om Thessaloniki och det är klart att vi var tvungna att kombinera vår Thessaloniki-weekend med en roadtrip hit!”

Resebloggarnas Favoritinlägg


DRYDEN

Daniels favoritinlägg har den apoklyptiska :) rubriken Utrotningen är nära – snäv tid för favoriterna och handlar om flygplan, pensionerade flygplan… och lite Corona. Det mesta lästa inlägget på Dryden har den formidabla rubriken Kungsklyftan och Ronja Rövardotters vrål och handlar om Vargklämman där delar av Ronja Rövardotter spelades in. Typ.

“Egentligen är det ingen nyhet. Många flygbolag har gjort sig av med sina klassiska maskiner och andra hade redan innan COVID-19 en tidsplan för sina. Nu verkar det dock som att flygkrisen under 2020 fått bolag världen över att tänka om. Vi kan alltså förvänta oss en påskyndad utfasning vilket gör att vi med en bucketlist får en aningens snävare tidsram. “

Resebloggarnas Favoritinlägg


LETS GO EXPLORE

Lisa har skrivit ett fint inlägg som heter Jag längtar dit där själen skrattar. Och detta är också hennes favoritinlägg. Lisas mest lästa inlägg dock är ett tipsinlägg med 40 tips till Åre att göra tillsammans med barnen på sommaren.

“Tänk när man gick där för att man på riktigt var på väg någonstans! När resor var regelbundet förekommande. Jag minns känslan, men så långt borta den nu känns. Pirr i magen, energi i själen, skutt i hjärtat. På väg. Jag älskar att vara på väg. Och jag älskar att vara borta, för den delen. “

Resebloggarnas Favoritinlägg

 

WORLD BY TINA

Tina bor numera i Norge, men skriver på Svenska. Hennes egna favoritinlägg är ett budskapsinlägg, Give back, Clean the fuck up. Jag bara älskar den glasklara rubriken. Det mest lästa inlägget på World by Tina detta år handlar om en tågresa från Munchen till Venedig.

“På vår resa genom vackra Sør-Norge nu i somras blev jag förvånad över hur mycket skräp som finns på stränderna i detta natursköna land, inte bara längst med kusten utan även i fjord och sjö. Prylar som verkligen inte hör hemma i naturen. Det vi kallar skräp. Plast av olika slag, glasspapper, frigolit, fiskenät, glasskärvor, rep, bildelar, förlista båtar och framförallt – plastflaskor.  “

Resebloggarnas Favoritinlägg

 

LYCKLIG OCH LEVANDE

Moa som skriver på bloggen Lycklig och Levande har valt inlägget Kuststigen Krokstrand, Svinesund & Bohusläns högsta punkt som sitt favoritinlägg. Hennes mest lästa detta år är ett inlägg med tips på Vandringsturer i Abisko 

“Vi packar ryggsäckarna med vad vi behöver och styr bilen norrut, det är fredag eftermiddag och solen steker genom bilrutan. På knappt två timmar når vi vårt mål, Krokstrand eller närmare bestämt Björneröd, där parkerar vi bilen och vandrar den sista kilometern upp på Björnerödspiggen – Bohusläns högsta punkt på 222 m.ö.h. “

Resebloggarnas Favoritinlägg

 

BARA BRITTISKT

Bakom Bara Brittiskt står Charlotta. Hon har valt ett inlägg om sevärdheter i Oxford som sitt favoritinlägg. Charlottas mest lästa inlägg handlar om att Bila till England.

“Var börjar man när en stad som Oxford ska beskrivas? Till och med den som aldrig har varit där har sett dess tinnar och torn på TV, inte minst i serien Inspector Morse och har bildat sig en uppfattning om en stad präglad av sitt universitet fullt av lärda människor och vackra interiörer. “

Resebloggarnas Favoritinlägg

 

MAYA NORDLUND

Mayas favoritinlägg går till en plats som jag inte vet så mycket om, men bara namnet gör att jag vill dit. Gili Air, den bästa blandningen av Giliöarna. Hur kunde jag missa denna pärla när vi var på Bali?! Det mest lästa inlägget på Mayas blogg är Semester i Sverige, 5 vackra platser att besöka i Norrland.

“Gili Air är den bästa av Giliöarna om man vill kombinera avslappning och rörelse; det är inte samma stillhet som på Gili Meno, men inte lika mycket party som på Gili Trawangan. Så om du åker till Giliöarna för att ta det lugnt, men ändå vill ha ett bra utbud av restauranger och barer, då är Gili Air ett bra val för dig.  “

Resebloggarnas Favoritinlägg

 

FREEDOM TRAVEL

Helena och Peter på bloggen Freedom Travel vill tipsa om Lodz i Polen. En stad som överraskade dem och ledde till att det blev ett av deras favoritinlägg. Deras mest lästa är, kanske inte oväntat, ett inlägg om 11 praktiska och smarta lösningar till husbilen. Det är ju ändå ett stort del av bloggen 

“Łódź i Polen, är det en stad du någonsin tänkt på att besöka? Om inte, så tänk om! Vi hade inte speciellt höga förväntningar när vi kom hit, men kan utan överdrift säga att vi blev golvade. Vilken fantastiskt mysig, vacker och intressant stad.”

Resebloggarnas Favoritinlägg

 

FANTASIRESOR

Sofias favoritinlägg detta år omfattar hästar. Det är inlägget Ingen vanlig turridning, två dagar på hästryggen i Södermanland. Det mest lästa inlägget på Fantasiresor detta år är ett tipsinlägg med 32 utflykter att göra på Norra Gotland.

“Och visst är det något särskilt ändå med sörmländsk natur? Barrskogarna med mossbeklädd mark och gläntor med kala hällar. Öppna gröna åkrar, eller som när vi rider, knallgula av rapsblommor. Då och då passerar vi gamla gårdar med röda stugor i trä och vita knutar. Vi låtsas att vi är Ronja och Birk på sina hästar, och jag är helt säker på att vi även passerar Bullerbyn.”

Resebloggarnas Favoritinlägg

 

MARIAS MEMOARER

Maria på Marias memoarer har valt ett inlägg om 9 vattenfall i Australien som sitt favoritinlägg. Ett land som vi faktiskt inte har besökt än. Det mesta lästa inlägget på Marias Memoarer är ett inlägg som handlar om Drömmen om mormorsstuga blev (typ) sann.

“Ett av Australiens finaste och mest välkända vattenfall, 18.3 meter högt. Hittas i Atherton Tablelands Waterfall Circuit (nära Cairns), tillsammans med en del andra vattenfall som området har att erbjuda. Oerhört instavänligt, bara man får till en vinkel som döljer det värsta av övriga besökare och badare. Jag såg även Josephine Falls under min 1-dagstur där.”

Resebloggarnas Favoritinlägg

 

LITE MERA ROSA

När världen öppnades och stängdes är inlägget som Cornelia valt som sitt favoritinlägg. Kanske ändå inte oväntat. Cornelias mest lästa är ett inlägg om Uskavi kalkbrott i Närke i Väsmanland.

“Och där står vi när jag slår upp de blå på morgonen torsdagen den 12 mars 2020 till en helt ny värld. En stängd värld. Där frågan inte är NÄR jag ska besöka nästa plats på önskelistan utan OM jag kommer att kunna besöka den. Det är i det närmaste bokstavligt talat min värld öppnas och stängs inom loppet av några år. “

Resebloggarnas Favoritinlägg

 

ANTIAS KRETA

Anita bor på Kreta i Grekland. Och hennes favoritinlägg är egentligen tre inlägg, som handlar om de bästa stränderna på Kreta. Kul nog heter Anitas mest lästa inlägg Så pinsamt Aftonbladet.

Sougia är också en av mina favoriter. Den påminner förstås lite om tidigare nämnda Illingas fast i mycket större format. Det här är också en strand med stenar även om man kan hitta partier med sand för att ligga lite bekvämare. “

Resebloggarnas Favoritinlägg

 

PEOPLE IN THE STREET

Eva som har bloggen People in the street har denna sommar spenderat många dagar i Norra Sverige. Hennes favoritinlägg detta år är det om Olofsfors Bruk i Nordmaling.

“Årets allra sista sommarvykort kommer från Olofsfors Bruk i Nordmaling. En vacker plats som vi besökte senast för runt 13 år sedan när de hade en sommarauktion i området. Nu är det äntligen dags att utforska bruket lite mer under en dagsutflykt från stugan i Angsjön.”

Resebloggarnas Favoritinlägg

 

RESFREDAG

Annika är skribenten bakom Resfredag. Hennes favoritinlägg är ett som hon skrev nyligen. En bucketlist för resor i Sverige och 100 saker hon vill se och göra. Annikas läsares favoritinlägg är dock ett om Unika boenden i Sverige: 23 tips på annorlunda boendeupplevelser.

“När jag nyligen fick en fråga om hur min bucketlist ser ut letade jag upp inlägget och började läsa, för att ganska snart inse att flera av punkterna inte längre känns varken önskvärda eller uppnåeliga. Idag är det istället dags att presentera en modifierad version – min bucketlist för resor i Sverige med 100 saker jag vill se och göra.”

Resebloggarnas Favoritinlägg

 

OH DARLING

Jakten på de vilda ponnysarna vid Mount Rogers & Greysons Highlands State Park är Helenas favoritinlägg. Ett inlägg som handlar om att leta efter vilda ponnysar i Virgina i Usa. Hos Helena hittar du massor av inlägg om att roadtripa i Usa. Det mest lästa inlägget på Oh Darling är ett inlägg om Sverige. Kanske inte oväntat. Sommar i Sverige, tips på sevärdheter, aktiviteter, utflykter och vackra platser att besöka i alla landskap från norr till söder.

“Dimman låg tät ovanför träden och kullarna nedanför oss. I det ögonblicket förstod jag varför Blue Ridge Parkway heter just det. Det var blått och det var obeskrivligt vackert. En bit i från oss fick jag syn på ett gäng ponnysar. De stod och betade vackert där med solen som färgade himlen röd.”

Resebloggarnas Favoritinlägg

 

PELLAS INSPIRATION

Petras favoritinlägg tar oss till Thessaloniki i Grekland. Marianna Vineleaves ekologiska vinbladsodling i norra Grekland. Ett inlägg som handlar om ett familjeföretag som gör en unik produkt av bladen från de ekologiska vinrankorna.

“Marianna vineleaves är unika då familjeföretaget marknadsför bladen och allt som har med vinblad att göra. Familjeföretaget har producerat ekologiskt med kärlek och omsorg i mer än 15 år. Allt sker i det äldre familjehuset i byn Nea Gonia.”

Resebloggarnas Favoritinlägg

 

COME FLY WITH ME

Towes val faller på ett inlägg om Stockholm och Stockholms bästa promenader. Hennes mest lästa handlar också om Stockholm. Ett med Tips på vad man kan göra med barn i Stockholm.

“Ett gå är mitt favoritsätt att upptäcka en ny stad så nu gör jag det jag alltid gör i en ny stad – jag upptäcker varje hörn av Stockholm till forts. Här kommer tips på mina favoritstråk och lämpliga lunch/fikastopp på vägen. “

Resebloggarnas Favoritinlägg

 

LIFSRESOR

Sandra delar med sig av ett favoritinlägg som jag verkligen ser fram emot att läsa [lite partisk får jag vara :)]. Det är ett inlägg om Slavön Île de Goree i Dakar i Senegal. Vi besökte Senegal för länge, länge sedan och jag påminns om att kika på de där bilderna lite. Inlägget som flest läser på Lifsresor och är också ett om Sverige. Ett om att Tälta och vandra i Ullådalen vid Åre.

“Ön Île de Goree var den största omlastningsplatsen av människor under slavhandeln från 1400- till 1800-talet. Här hölls slavauktioner och människor hölls fågna i olika hus på ön innan de lastades på båtar som förde dem till andra delar av världen. Redan 1978 upptogs ön på Unescos världsarvslista och blev då ett av de tolv första världsarven när listan startades.”

Resebloggarnas Favoritinlägg

 

NEW YORK – MY BITE OF THE BIG APPLE

Som namnet på bloggen skriver Anna helst och mest om hennes favoritstad New York. Men det finns mycket annat att läsa om också. Favoritinlägget från Anna blir Min fredag om jag hade varit i New York. Annas mest lästa detta år är om hennes hemstad Strängnäs. En guide till saker att se och göra i Strängnäs.

“I dag, den 17 april, skulle jag ha vaknat i New York. Jag skulle ha sett soluppgången över East River från mitt fönster, för att sedan inleda den första dagen av tio i världens bästa stad! Låt oss en titt på hur min fredag hade sett ut, om jag varit i New York just nu …”

Resebloggarnas Favoritinlägg

 

RUCKSACK

Eva älskar naturupplevelser och att vandra. Och inlägget hon valde att dela som sitt favoritinlägg blev ett inlägg om Ångermanland och att Vandra Slåttdalsskrevan, Skuleskogen mest dramatiska sida. Ett av de mest lästa på Rucksack är om 9 av Evas favoritcaféer i Skåne.

“Mina barndomsår tillbringades mitt i det vackraste av Sveriges vackra landskap. Jag hoppade på klipporna på ön Trysunda vid Östersjöns glittrande vatten, jag plockade jorddoftande kantareller vid kanten av den mörka Skuleskogen och jag vandrade på skolutflykter utefter Höga Kusten-leden. “

Resebloggarnas Favoritinlägg

 

 LADIES ABROAD

Lena är kanske en av resebloggarna som reser allra mest. Hennes personliga favoritinlägg är ett om en resa till Svalbard i Norge. Sommar på Svalbard, en Sovjetisk spökby, en magnifik glaciär och en isbjörn. Inlägget som flest läser hon Lena är en lista på 49 trädgårdscaféer och utomhusfik i Stockholm.

“Vi rör oss mot glaciären Nordenskiöldbreen. Glaciären är enorm, vitare än de jag har sett tidigare och med tydliga blåa delar. Jag är nästintill hypnotiserad och tror inte upplevelsen kan bli bättre.” 

Resebloggarnas Favoritinlägg

MAT & RESEBLOGGEN

Christian på Mat och Resebloggen… Det mest lästa detta året är ett inlägg med 10 tips på saker att göra i Visby.

“Ringmuren går runt Visby innerstad och är 3,6 km lång. Bygget av muren påbörjades redan på 1100-talet och muren har i hög grad bidragit till att hela Visby utsetts till världsarvstad.”

Resebloggarnas Favoritinlägg

 

RESA MEDVETET

Linda som skriver om hållbart resande på bloggen Resa Medvetet, delar med sig av två inlägg där båda faktiskt tillhör hennes favoriter. Men det som är det mest lästa av hennes följare är det om att Bo och sova i bilen, praktiska tips för semestern i Europa. Det andra är om just hållbar turism, Hur resa hållbart? 100 tips för hållbart resande och bidra till positiv turism.

“Att leva är att vara ohållbar. Så därför är det inte eftersträvansvärt för mig att vara 100 procent hållbar. Däremot vill jag vara medvetet hållbar, alltså på de plan jag själv vill och tycker att det känns bra med mina värderingar om hur jag vill leva. “

Resebloggarnas Favoritinlägg

 

SANNA ROSELL

Sanna Rosell är resebloggaren som skriver med guldpenna. Hennes egna favoritinlägg beskriver hon som ett inlägg där hon hade riktig flow och kunde publicera i prinicp direkt. Efter-jobbet-dopp i Skinnskattebergs närmsta skogssjö. Sannas mest lästa inlägg däremot är ett om 7 sommarkaféer i Sverige.

” Det är en tisdagskväll i juni och tåget spinner fram genom Bergslagens skogar. Klockan är sen men solen är fortfarande stor och strålande. Jag lämnar tacksamt Örebros gassande heta asfaltsängar och åker mot Skinnskatteberg, där jag vet att skog och sjö väntar på mig. “

 

DISCOVERING THE PLANET

Och till sist då… jag :). Jag har ju inte varit så aktiv detta år. Inte för att jag inte haft inlägg att skriva, mer för att jag inte orkat. Men mitt favoritinlägg måste ändå bli ett inlägget om Mexiko. Roadtrip till Yucatan i Mexiko, en helt ovanlig dag med polis och coronakontroller. Kanske det mest ärliga jag någonsin skrivit om hur fel en dag på en resa kan bli. Ett av mina mest lästa inlägg, skrivet detta år, är inte om Sverige :). Utan om 11 verklighetsbaserade filmer som som lämnat starka intryck 

“Vägen från Playa Del Carmen till Valladolid är som att köra var som helst i världen. Men faktiskt enklare. Och lugnare. Med en skillnad. Det är väldigt många fler poliskontroller än bilar och trafik. Redan en timme in på vår roadtrip, blir vi stannade för första gången. Och precis där på vägen, blir vi påminda om något, som veckan innan vi åkte mest var något man pratade löst om i Media. Corona.”

 

Translation;
It isn´t always the post you are most satisfied with that gets most readers. Here are the Swedish travel bloggers own favourites and most read posts. 

 


Bilder: @ Respektive blogg.

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

19 Comments

 1. Fint inlägg. Och massor av läsning att ta sig an under helgerna. :-)

  1. Tack Gunilla. Eller hur. Massor att läsa i Jul nu :).

 2. Vilken fantastisk sammanställning och så fint initiativ! Här finns många pärlor att njuta av.
  Stort tack för detta och för länkar.

  Önskar dig/er en underbar jul!

  1. Tack Anna. Vi har ju alla inlägg som behöver lyftas :). Inlägg som vi kanske lagt lite extra kärlek i. Nu får kanske de också lite trafik. Det samma. Go Jul.

 3. Ett fullmatat inlägg med massor av bra tips och inspiration – toppenidé!

  1. Tack ♡. Tycker alltid det är kul att ta fram våra egna favoritinlägg. Inlägg som många läsare kanske missat. Nu är Julens läsning räddad :).

 4. Tack för denna fina länkkärlek ❤️

  1. Tack själv för att du delar med dig. ♡

 5. Vilket fint inlägg fyllt med inspiration och längtan. Tack för att jag fick vara med :)

  God jul till er! <3

  1. Kändes som att vi alla behövde det :) ♡. Tack själv och God Jul på er med.

 6. Så fin idé igen Daniela. Du kommer på hur mycket bra som helst.
  Mycket bra läsning här att läsa ikapp. ❤️
  God jul och gott nytt år !!!!

  1. Tack Maria. :) idéer är det inte brist på, bara energi :). Man får passa på när orken är på topp. Å jag vet ju att vi resebloggare publicerar oerhört mycket bra material och ibland kanske man missar de bästa. God Jul på er med ♡

 7. Vilket snyggt och inspirerande inlägg! Intressant också att se vad som är populärt! Sverige, natur och listor är vår konklusion :) Tack för denna fina sammanställning!

  1. Tack fina. Håller med om trenden. Sverige framför allt :). Tack själva för stabilitet i dessa tider. Go Jul.

 8. Åh vilken kul lista, nu har jag massor att läsa under ledigheten :)
  God Jul!

  1. Ja, massor med kul att läsa under Julen. Det samma. God Jul på dig.

 9. Vilket fint inlägg Daniela ❤️ Skall läsa i kapp under helgen..
  God fortsättning och nu hoppas vi att 2021 blir ett bättre år❣️

  1. Tack Petra <3. Visst finns det mycket bra att läsa, som man kanske missat. Trevligt att läsa annat än nyheterna ;).

 10. […] december drog min vän tillika resebloggarkollega Daniela på Discovering the Planet igång en liten intern Nobel-fest, där alla medlemmar i nätverket Svenska Resebloggar fick […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *