Lite då och då dyker det upp listor som någon bloggare skapat. Och ibland är de så bra att man bara måste hänga på. Den här listan har skapats av Annika på Resfredag och hon har själv kört den i flera år. Och jag gillar den så mycket att jag faktiskt hängde på förra året med. 

 

Den är mysig och innehåller olika frågor som handlar om sommaren, om bloggen och om livet i allmänhet. Längst ner i inlägget kan hittar ni förra årets lista, men också andra resebloggare som hängt på Annikas lista.

 

Vart gick min senaste resa?

Senaste resan var nu i Juni. Det var en efterlängtad Medelhavskryssning [Grekland, Italien och Kroatien] med hela min familj. Alla syskon och syskonbarn och mamsen. Något vi inte gjort på tretton år.

 

Vart går nästa resa?

Vet faktiskt inte. Inte en enda plan. Just nu är vi så nöjda med att hänga i stugan i Nyehusen [Kristianstads Kommun i Skåne]. Vi ser fram emot vänner och familj som kommer och besöker oss här. Och här hoppas jag de närmaste veckorna få kortare sovdagar och hitta skrivglädjen igen.

Foto: Igor Nastesi

 

Antal bloggutkast som ligger och väntar?

Ahhh. Bra fråga. Här i WordPress ligger det just nu 25 utkast. Jag har gett mig själv en regel att här inte får finnas fler än 30. I det andra arkivet :), tja, där ligger strax över 500 utkast.

 

Hur är det med blogginspirationen?

Har inga problem med inspirationen. Däremot med energin. Lever med trötthetssyndrom som i perioder slår ut mig både fysiskt och mentalt. Och då får datorn vila. Just nu känns det som att jag är på väg på rätt håll. Från Januari till Maj publicerade jag 13 nya inlägg. Juni och Juli har det blivit hela sex inlägg. Och då är Juli inte slut än.

Hur står det till med reslusten?

Just nu är jag faktiskt helt nöjd. Det kan dock bero på att det under våren och försommaren blev hela fyra resor. Både jobb och privat. Så nu stannar jag gärna hemma några månader. I alla fall resten av sommaren.

 

Det här blir jag glad av!

Åhh, så många saker. Att orka saker som andra tar för givet. Som att gå en promenad. Att se dagsljus. Att folk hör av sig och vill komma och hälsa på oss här i Nyehusen. För ett glas bubbel med en vän. Av att orka hänga med mina syskonbarn. Och kanske mest av allt, en kopp kaffe på trappan med min bästa kompis katten Neo :).

2020 Året som gick, Nyehusen

 

Vad äter jag helst i sommar?

Oj. Jag äter nog som en tolvåring. Har inget speciellt jag äter. Däremot får jag nojor på vissa livsmedel i perioder. Och då kan jag leva på dem dagligen som huvudmåltid. Japp, det kan vara så illa som att det är wienerbröd, valnötsbröd med bredgott havssalt eller spagettisoppa. Just nu har jag noja på mannens “burnt ends” som han gör i smokern.

Vad tycker jag om sommarpratarna?

Vet faktiskt inte. Brukar bara lyssna på någon enstaka och i år har det inte hunnits med någon alls faktiskt. Men Farah står först på kö.

Hit längtar jag just nu:

Ingenstans faktiskt. Är rätt nöjd med att hänga här i stugan i Nyehusen.

Månadssvep, sommaren 2021, Nyehusen

 

Det här har jag tröttnat på:

Vuxna män som leker krig och inte bryr sig om liv. Och personer som hatar i Sociala medier utan en tanke på att det faktiskt sitter en riktig person på andra sidan med känslor.

Månadssvep

 

Vad trendar i mina flöden just nu?

Hänger ju mest på Instagram. Och eftersom jag börjat följa många konton om att filma med mobil och skapa kreativa reels, så är det det som dyker upp mest. Tycker det är ganska kul.

 

Senaste inköpet?

Vinglashållare till stugan [Daniela]. Sådan som man bara kan hänga på ett hyllplan utan att skruva. Mannen? Svårt att säga. Känns som att han handlar saker mest hela tiden :). Men enligt mannen en kolsyrepatron.

 

Min senaste skärmdump?

Malins nya inlägg för att dela på Instagram.

 

Vilken musik lyssnar jag på just nu?

I princip inte någon alls. Om jag hamnar på Spotify, blir det Laleh. Eller mannens listor i stugan.

 

Det här funderar jag på just nu:

Eftersom jag slukar nyheter från alla möjliga håll [cnn, bbc, svt, new yorker, times…] blir det så klart enormt mycket fokus och funderingar på allt som händer i vår värld. Vill tro att det faktiskt inte är värre än förr, bara att vi får nyheterna snabbare och lättare. Men så enkelt är det inte. Just nu skulle jag bara vilja be alla de där maktgalna männen som skapar svårigheter att växa upp och lägga av.

Månadssvep

 

Det här tränar jag helst den här sommaren:

Inte alls faktiskt. Men tar gärna en promenad när jag orkar.

 

Finaste som har hänt den här veckan?

Besöket av bror och svägerska. Att få hänga med treåriga Dino [som alltid har någon klokhet på lager… som att “katter är viktiga” :)…] och åtta månader gamla Morris [som faktiskt är vår gudson].

Foto: Igor Nasteski

 

Hajpen sommaren 2022?

Vet inte riktigt om jag fångat upp någon ny. Kanske att Svemesterhajpen fortfarande är så stor. Lite som maktkamp mellan att vilja fortsätta se världen, utan att flyga, men stannar hemma för att Sverige faktiskt är vackert. En känsla av att man numera måste välja. Men jag har inte förändrats. Jag väljer båda, men tycker så klart att det är mer spännande att landa på nya platser utanför Sveriges gränser.

Hur mår jag just nu?

Bättre än igår. Att få Corona när man redan har kroniskt trötthetssyndrom är mindre trevligt. Men nu går det på rätt håll. Tror jag.

 

Mest träffande citatet/ordet just nu?

Finns så många. Om jag ska välja ord blir det “familj”. Om jag ska välja citat blir det här.

 

FLER LISTOR NEDAN

Kommer fylla på här med andra resebloggare som hänger på listan om sommaren.

Vi svarar på lite frågor om sommaren 2021

En lista om sommaren 2022!

Sommaren 2022 – listan om vad som händer här, nu och sen

 

 

Translation

A list about the summer of 2022, life and travel. 

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

2 Comments

  1. Fint att läsa, tack! Alltid roligt med en lite avstämning av högt och lågt. Kram på dig och njuuuut av sommaren!

    1. Tack själv för upplägget och det samma. Njuuut. ♡

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *