Det händer ibland. Väldigt sällan dock. Att jag hänger på listor som någon annan bloggare eller resebloggare startat. De som jag tar till mig är nog de som jag känner är lite roliga. Och denna som Annika på Resfredag skapat kändes ändå lite kul. Så vi hänger så klart på. 

 

Listorna som vi hängt på tidigare hittar ni under kategorin Mina Topplistor. Men för att förenkla :)…
Tio Resor & Resmål som inte lockar alls
Vi svarar på nio frågor om sommarens planer & lite FOMO
Vi svarar på 8 frågor om resande

 

VART GICK VÅR SENASTE RESA?

Det är nog inte många som missat att vår senaste resa gick till Samos i Grekland. Och jag är så oerhört tacksam för att den blev av och att vi kunde göra den. Om man följer mig på Instagram, inser man att jag kommer leva på den resan genom flödet ett tag till :).

 

VILKEN MUSIK LYSSNAR JAG PÅ JUST NU?

Jag lyssnar konstigt nog inte jättemycket på musik. Ibland när jag ska sova kan det bli något instrumentellt. Jag har en Shazam-lista som jag ibland drar igång med låtar som jag gillat och shazamat :). Där finns en hel del Evergreen, Calvin Harris och Billie Eilish. Mannen lyssnar dock på musik dagligen. Han har olika listor för olika tillfällen. Dance Hits, Lounge musik eller sommarlåtar.

 

ANTAL BLOGGUTKAST SOM LIGGER OCH VÄNTAR?

Oj, många. Men i början på året, bestämde jag mig för att jag inte fick ha mer än 30 utkast liggande i själva wordpress. Till och med under 30. Nu ligger där 24. I det andra arkivet? 521 halvfärdiga utkast :). Men glöm inte då att de samlats på hög under ett decennium.

Stockholm, Arlanda, Clarion, resebloggarnas

 

HUR ÄR DET MED BLOGGINSPIRATIONEN?

Jag vill knappt säga det högt. Vill inte jinxa situationen. Men jag har hittills aldrig tappat blogginspirationen. Däremot finns det inlägg som jag gång på gång skjuter fram. Inlägg som kräver oerhört mycket tid och research. Som listor och guider. Dessutom styrs jag ju tyvärr av min hälsa… typ kroniskt trötthetssyndrom. Livet och skrivandet får planeras runt det.

 

HUR STÅR DET TILL MED RESLUSTEN?

De senaste femton månaderna utan utlandsresor har faktiskt varit mer än okej. Vi har ju ändå kunnat upptäcka mycket i närområdet. Men så fort jag fick min första spruta hände något. Den där resegenen vaknade till liv och resulterade i resan till Grekland.

 

DET HÄR BLIR JAG GLAD AV!

Oftast faktiskt av de små sakerna. Att jag har vänner som vill ta ett glas vin eller en fika med mig. Att jag har en fantastisk familj som jag önskar att jag orkade träffa mer. Att jag har en man som orkar leva med mig trots att jag sover bort halva vårt liv. OCH, så klart, är jag så tacksam att vi har möjligheten att resa när vi vill… om vi kan :). Och det samma för mannen. Av att hänga med vänner… och mig ;). Och en liten, liten sak till… en liten kattunge :).

 

DET HÄR ÄTER JAG HELST I SOMMAR:

Oj, jag är en sån periodare. Mannen föredrar grillat alla dagar på året, även på sommaren. Något jag kanske äter mer på sommaren är nypotatis och varmrökt lax. Å så mjukglass när det finns. En go to när vi är i stugan.

 

VAD TYCKER JAG OM SOMMARPRATARNA?

Jag har faktiskt inte lyssnat än. Jag har inte heller tidigare år direkt lyssnat. Har plockat fram något enstaka avsnitt när jag ska köra långt. Och då oftast av personer jag känner igen eller är intresserad av. Jag gissar att jag åtminstone kommer lyssna på Benjamin Ingrossos sommarprat. Mannen lyssnar på fler, men definitivt inte alla. Jag lyssnar i princip enbart på P3 dokumentär och P3 ID.

 

HIT LÄNGTAR JAG JUST NU

Efter resan till Grekland är jag faktiskt helt nöjd med att vara hemma i lägenheten. Mannen föredrar att vara i stugan. Jag är helst där när vi har besök. Som den kommande helgen när vi ska få umgås med alla våra systerdöttrar och guddöttrar.

Sverige, Skåne, Nyehusen

 

DET HÄR HAR JAG TRÖTTNAT PÅ:

Jag har nog nämnt det några gånger i mina månadsvep. Jag är ganska trött på att det konstant skammas om än det ena och än det andra. Rädslan för att göra eller säga något fel blir bara större och större. Cancel Culture. Cultural Appropriation. Flygresor. Sopsortering. Hållbar shopping. Och går det att göra något rätt? Shame if you do and shame if you don´t. Jag är också trött på att mycket av Svensk politik börjat handla om små sakfrågor som i det stora hela, framför allt just nu, är helt oviktiga. Vår Svenska regering och riksdag känns just nu mest som en småskola.

 

DET HÄR TRENDAR I MINA FLÖDEN JUST NU:

Jag har nog redan på Instagram outat mig :). Just nu är det mycket katter i mitt flöde. För att de klippen helt enkelt får mig att skratta. För övrigt är det mycket strand och roadtripbilder i flödena. Det är ju ändå semestertider.

 

BÄSTA CITATET JUST NU?

Jag gillar ju citat så det finns många. Men ett som följt mig genom livet, även om jag kanske inte alltid klarat att följa det, är “En kapten klagar inte på vädret, han lär sig segla i motvind”. Känna lika relevant idag som då.

 

SENASTE INKÖPET:

Får tänka en stund. Tror inte jag köpt något på länge. Räknas ett par nya hängslebyxor att hänga bredvid alla de andra :)? Köpte i och för sig två däckstolar till stugan för några månader sedan.

 

MIN SENASTE SKÄRMDUMP:

Om man inte räknar de jag gjort av misstag, så var detta citat min senaste skärmdump. Berörde mig väl på något sätt.

 

DET HÄR FUNDERAR JAG PÅ JUST NU:

Tre systerdöttrar och två guddöttrar ska sova två nätter i stugan till helgen. Så jag funderar mycket kring logistiken med sängplatser, mat, aktiviteter och hur jag ska få min energi att räcka hela helgen. Men det ska nog gå. Har bästa supporten av mannen hela helgen.

 

DET HÄR TRÄNAR JAG HELST DENNA SOMMAREN:

Jag tränar inte… alls.

 

HAJPEN SOMMAREN 2021?

Paddel & Österlen. Har inte så mycket mer att säga om det :).

Sverige, Skåne, Kristianstad, Blåherremölla

 

HUR MÅR JAG JUST NU?

Jag skulle vilja säga mycket bättre än i vintras och i våras. Men när man lever med kroniskt trötthetssyndrom, är det något man vänjer sig vid. Veckan i Grekland var helt underbar, men några veckor framöver kommer jag få betala lite för det. Så är ganska trött, men kämpar på. Livet är ju så. Lite upp och lite ner.

 

“Hur mår DU, och hur ser din sommar ut? Vilken hajp tycker du förknippas med sommaren 2021, och vad är du arg respektive glad för just nu?” – Annika Myhre
Kommentera nedan eller gör din egen lista. Här kommer de andra som hängt på Annikas lista.

 

Månadssvep, sommaren 2021

 

Translation
Today we are answering a few questions about the summer of 2021.

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

9 Comments

 1. Kul att läsa! Jag hänger kanske oxå på någon dag ;) Men vad betyder ginxa? (Aldrig hört och lite nyfiken ;) Försökte googla men hittade inte …)

  1. Ni har väl massor att skriva om efter er fantastiska Sverigeresa. Bra uppmärksammat :)… det ska vara jinxa. Typ dra olycka över.

   1. Ah, ok tack! Nu lyckades jag googla det och det verkar ju som att ordet funnits ett tag, jag är hopplöst efter med andra ord … Men nu lärde jag mig något nytt, så tack för det! :)

    1. Tur jag har dig och G som spellcheckar då och då :). Sen är det lite som du och jag pratade om, ord som man använder i olika landskap. Jinxa kanske är lite Skåne? Kanske någon språkvetare som vet :)).

 2. Lite roligare citat än mitt där tror jag bestämt… ;)

  1. Finns ett liknande till som jag haft i telefonen sedan android kom :D…
   En båtkapten ber inte om medvind han lär sig att segla.Finns många bra å bättre :)

 3. Åh så kul att få ta del av, och härligt att höra att du mår bättre än tidigare :) Tycker citatet var fantastiskt bra!

  1. Tack Amanda . Tycker med det är så bra. Påminner en om att det inte är mycket lönt att klaga. Bättre att göra det bästa av läget och lära sig leva med dagen som är idag.

 4. […] to see more answers to the questions, you can read from our other colleagues on the blog. Dryden Y Discovering the Planet. We can admit that we have changed some of the questions a bit, but … keep up the good […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *